2018-09-11 09:42:18
Φωτογραφία για Ποια σημάδια σάς δείχνουν ότι πάσχετε από έλλειψη βιταμινών;
Η έλλειψη βιταμινών, ή αλλιώς αβιταμίνωση, μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορα συμπτώματα για τα οποία τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει προφανής εξήγηση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες της Mayo Clinic, η αβιταμίνωση προκαλείται από την έλλειψη βιταμινών λόγω κακής διατροφής, στερητικής δίαιτας ή άλλων παθολογικών καταστάσεων.

Πολύ συχνά κρυολογήματα

Η εκδήλωση πολύ συχνών κρυολογημάτων μπορεί να σημαίνει έλλειψη στις βιταμίνες Α, C και σε ψευδάργυρο. Για να καλύψετε τις ανάγκες, καλό είναι να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως είναι το συκώτι, η σόγια, οι ξηροί καρποί, τα εσπεριδοειδή και οι πράσινες πιπεριές.

Τριχόπτωση

Η απώλεια μαλλιών μπορεί να προκαλείται από την έλλειψη σιδήρου και ψευδαργύρου. Για να γεμίσετε τις «αποθήκες» του οργανισμού σας, καλό είναι να βάλετε στο πιάτο σας τροφές όπως το μοσχάρι, το συκώτι, το αβγό, τα γαλακτοκομικά και η σόγια.


Προβλήματα στις αρθρώσεις

Ίσως οφείλεται σε έλλειψη βιταμινών Β, C και D, που ο κύριος ρόλος τους είναι η ενδυνάμωση των τριχοειδών αγγείων, των οστών και των συνδέσμων.

Όταν δεν βλέπετε καθαρά στο σκοτάδι

Οι δυσκολίες στην όραση υποδηλώνουν έλλειψη βιταμίνης Α. Πρόκειται για μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που για να την προσλάβετε πρέπει να καταναλώνετε βερίκοκα, καρότα, πατάτες, αβοκάντο και ντομάτα.

Η γλώσσα είναι λεία και ωχρή

Πρόκειται για συμπτώματα που φανερώνουν έλλειψη σε σίδηρο, φολικό οξύ και βιταμίνη Β12.

Πηγή: healthreport.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ