2018-09-11 12:52:45
Φωτογραφία για Οι “ψευδομουφτήδες” ,η κάλυψη που τους παρέχει η Άγκυρα κι ένα σχόλιο που τα βάζει όλα στη θέση τους
Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του εκφράζει την αντίθεσή του για το νομοσχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης που προβλέπει – μεταξύ άλλων – τις διαδικασίες για την επιλογή των μουφτήδων

Ξάνθης και Κομοτηνής. Κάτι που, σύμφωνα με τους Τούρκους, στερεί την αυτονομία των μουφτήδων και αντιβαίνει τις διεθνείς συνθήκες.

«Η συγγένειά μας με την Δυτική Θράκη, μας κάνει να ανησυχούμε για το σχέδιο νόμου που οδηγεί στην άρση του καθεστώτος αυτονομίας του θεσμού του Μουφτή, που ορίζεται με βάση διεθνείς συνθήκες» δήλωσε για το θέμα ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, παρέχοντας πλήρη κάλυψη στους “κύκλους” που η Άγκυρα χρησιμοποιεί στη Θράκη για να κάνει “φασαρία”. Το DEB και τους ψευδομουφτήδες δηλαδή. Σε ανακοίνση…διαμαρτυρίας αυτών των κύκλων απάντησε με σχόλιό της στο ikomotininews.gr , η κ.Χρύσα Ούτση ,μέλος της εκετελεστικής επιτροπής των ΑΝΕΛ.

Τι δήλωσε:

«Είναι λυπηρό, γιατί η ανακοίνωση αυτή δείχνει τι παθαίνουν όσοι δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα της χώρας της οποίας είναι πολίτες. Προφανώς δεν έχουν κατανοήσει το νομικό κείμενο, γιατί αυτά που λένε δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Στους παρακρατικούς μόνο θα είχε μια λογική αν το είχαν κατανοήσει – να μην επιθυμούν τίποτα που να εμπεριέχει διαφάνεια και νομιμότητα – πόσο μάλλον όταν η κυβέρνηση βγάζει ένα Προεδρικό Διάταγμα σε δημόσια διαβούλευση και δίνει το δικαίωμα να τοποθετηθεί ο κάθε μουσουλμάνος δημοκράτης πολίτης της Θράκης».

militaire.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ