2018-09-12 08:41:36
Φωτογραφία για Εκδήλωση Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ για τις ΕΔ
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου στο Περίπτερο 14 (AKADEMIA) στη 83ηΔΕΘ μια κατά γενική ομολογία άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα: "Συνεργασία ΑΠΘ με Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της αξιοποίησης του επιστημονικού δυναμικού της Χώρας και περιορισμού του Brain Drain",  την οποία παρακολούθησαν οι Αντιπρυτάνεις κ.Δέσποινα Κλαβανίδου και Θεόδωρος Λαόπουλος, ο Διοικητής του Γ'ΣΣ Αντγος Δημήτριος Μπίκος, πολλοί αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, καθηγητές του ΑΠΘ, εκπρόσωποι εταιρειών κι άλλοι πολλοί. 

Ήταν τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον που διήρκεσε δύο και πλέον ώρες ενώ ο προγραμματισμός από τη ΔΕΘ ήταν μόνο για μία ώρα με αποτέλεσμα να μην ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για τοποθετήσεις. Εισηγητές οι: α) Καθηγητής κ. Αστέριος Καραγιάννης, Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας που αναφέρθηκε στην συνεργασία του ΑΠΘ και της ΣΣΑΣ β) Καθηγητής κ
. Ιωάννης Γήτας του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος γ) Καθηγητής κ. Κυριάκος Υάκινθος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής που παρουσίασε το νέο αναβαθμισμένο UAV που η ομάδα του κατασκεύασε και βρίσκεται στον χώρο του ΑΠΘ στη ΔΕΘ και δ) Ταξίαρχος μηχανικός της Πολεμικής Αεροπορίας κ. Πέτρου Κυριαφίνη, Διευθυντής Αμυντικών Επενδύσεων και Τεχνολογικών Ερευνών της ΓΔΑΕΕ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Την συζήτηση συντόνισε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ κ. Γιώργος Χατζηθεοφάνους.  Εύστοχες οι παρεμβάσεις του Στρατηγού Διοικητή του Γ΄ΣΣ και ο χαιρετισμός του Αντιπρύτανη κ. Θόδωρου Λαόπουλου.  

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ήδη το ΑΠΘ συνεργάζεται με τις ένοπλες δυνάμεις σε διάφορα επίπεδα και βέβαια σημαντική συμβολή σε αυτό έχει η άριστη, πολύχρονη παρουσία στο ΑΠΘ των μαθητών της ΣΣΑΣ, οι οποίοι χαίρουν της εκτίμησης όλων στο χώρο του Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια σχετική κουλτούρα στην κατεύθυνση αυτή.  
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ