2018-09-12 12:21:34
Φωτογραφία για Πάτρα: Ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων
Αγοράζουν ακίνητα-φιλέτα σε εξευτελιστικές τιμές Σε φάμπρικα «πλυντηρίου» μαύρου χρήματος μέσω της πώλησης ακινήτων από ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς εξελίσσεται η αγορά ακινήτων στην Πάτρα και την ευρύτερη αυτής περιοχή.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του patrastimes.gr  αλλοδαποί, οι οποίοι δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν το ΑΦΜ τους, «ξεπλένουν» χρήματα αγοράζοντας ακίνητα μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Να σημειωθεί, πως για όσους θέλουν να πάρουν μέρος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς προβλέπεται η υποχρεωτική ηλεκτρονική κατάθεση του ΑΦΜ 48 ώρες πριν, προκειμένου ο συμβολαιογράφος να ενημερώσει σε περιπτώσεις που διαπιστώνει την ύπαρξη προβλήματος τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να κάνουν έλεγχο. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει για αλλοδαπούς που δεν έχουν ελληνικό ΑΦΜ.

Σύμφωνα με φοροτεχνικούς και συμβολαιογραφικούς κύκλους η Πάτρα  έχει εξελιχθεί σε θύλακα ανάμεσα στις πόλεις που έχουν εμφανιστεί  φαινόμενα «πλυντηρίου» χρημάτων μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.


Όσοι θέλουν να ξεπλύνουν χρήμα μέσω της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, «χτυπούν» και παίρνουν ακίνητα σε τιμές κάτω του κόστους και πολλές φορές με χρήματα που δεν έχουν.

Όσοι αλλοδαποί διαθέτουν «μαύρο χρήμα» ή όσοι έχουν την ελληνική υπηκοότητα αλλά δεν θέλουν να φανούν, βάζουν μπροστά αλλοδαπούς  και με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να παίρνουν ακίνητα-φιλέτα κάτω του κόστους. Έτσι βρίσκονται διπλά κερδισμένοι, καθώς και «ξεπλένουν» τα χρήματα και βρίσκονται με ακίνητα μεγάλης αξίας τα οποία έχουν αποκτήσει σε πολύ χαμηλές τιμές.

Η Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία έχει εντοπίσει τέτοια φαινόμενα, προσπαθεί, τώρα, να βρει τρόπο ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ