2018-09-12 23:06:16
Φωτογραφία για Cognac από την εποχή του Ναπολέοντα πουλήθηκε για πάνω από £ 200.000
Ένα Cognac από το 1805, πουλήθηκε για πάνω από £ 200,000 από την Hedonism Wines στο Mayfair, καθιστώντας το ένα από τα πιο ακριβά μπουκάλια Cognac που πουλήθηκαν ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το εν λόγω μπουκάλι είναι ένα imperial (~3,5lt.) του 1805 Cognac Massougnes και η τιμή πώλησης του που είναι πάνω από £ 200.000 το καθιστά μία από τις πωλήσεις Cognac με την υψηλότερη αξία στην ιστορία. Αγοράστηκε από πελάτη που δεν αποκαλύφθηκε το όνομα του.

Το μπουκάλι αποκτήθηκε από την Hermitage Cognacs πριν από 20 χρόνια από τη Marie-Antoinette des Allées, Comtesse de la Bourdelière - μια άμεση απόγονο του βασιλιά Λουδοβίκου VII, του οποίου η οικογένεια ήταν ιδιοκτήτρια του οίκου παραγωγής κονιάκ εκείνη την εποχή.

Το 2016 ένα μπουκάλι Cognac Massougnes 1801 που αποκτήθηκε από τα κονιάκ Hermitage πουλήθηκε σε έναν ανώνυμο Ασιάτη αγοραστή από την Hedonism Wines για £ 220,000!


"Σε περισσότερα από 30 χρόνια αγοράς και πώλησης Cognac, αυτό το 1805 είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο σπάνια που έχω συναντήσει ποτέ.

"Ο οίκος Massougnes παρήγαγε γνωστά "προφυλλοξηρικά" κονιάκ και έχουμε χρονολογήσει τα αρχεία τους τουλάχιστον από το 1730, καθιστώντας τους τους παλαιότερους γνωστούς καλλιεργητές και πωλητές μπράντι", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Hermitage, David Baker.

"Στα χρόνια που ευημερούσε ο οίκος, κάλυπτε 346 εκτάρια και η Marie-Antoinette, η τελευταία απομένουσα απόγονος αυτής της διάσημης οικογένειας, έχει γράψει ένα γοητευτικό σημείωμα για τη« ζωή »αυτού του εξαιρετικού κονιάκ, το οποίο δημιουργήθηκε την ίδια χρονιά με τη Μάχη του Τραφάλγκαρ ," πρόσθεσε ο David Baker.

Η εταιρεία Hermitage ιδρύθηκε το 1987 και ειδικεύεται στην πώληση παλιών και σπάνιων κονιάκ Grande Champagne από παλιά οικογενειακά σπίτια.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ