2024-01-25 15:52:29
Φωτογραφία για Αγνοείται το Τραίνο του Πηλίου, στη μετά – Ντάνιελ εποχή!
Γράφει ο Σωτήρης Βενέτης

Αγαπητά Σ.Ν.

300 και πλέον εκ. € πρόκειται να δαπανηθούν για την αποκατάσταση του σιδ/κού δικτύου στη Θεσσαλία (Δομοκός – Λάρισα, Λάρισα – Βόλος και Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα). Όμως η αποκατάσταση της γραμμής του Πηλίου δεν βρίσκεται πουθενά:

Σιδηροδρομικά Νέα: Περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στη Θεσσαλία (sidirodromikanea.blogspot.com)

Σιδηροδρομικά Νέα: Τα έργα αποκατάστασης και η σιδηροδρομική γραμμή Βόλος- Λάρισα (sidirodromikanea.blogspot.com)

Σιδηροδρομικά Νέα: Μεγαλώνει ο λογαριασμός του Daniel για τον σιδηρόδρομο της Θεσσαλίας (sidirodromikanea.blogspot.com)

Αν και χιλιάδες είναι οι επισκέπτες, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, οι οποίοι επισκέπτονται τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή του Πηλίου προκειμένου να ταξιδέψουν με το κουτσουρεμένο από το 1996 ομώνυμο Τραίνο (έχει αποκατασταθεί μόνο η μισή διαδρομή από τα Άνω Λεχώνια έως τις Μηλιές) μετά το σοκ των θεομηνιών «Ελίας» και «Ντάνιελ» και τις ζημιές που προκάλεσαν στο μοναδικό στον κόσμο αυτό σιδηροδρομικό δίκτυο στενού εύρους, ουδέν ακούγεται και ουδέν διαφαίνεται στον ορίζοντα για την αποκατάσταση της λειτουργίας του!

Οι κάτοικοι, οι σύλλογοι, οι επιχειρηματίες, οι καταστηματάρχες, οι ενώσεις εργαζομένων και επαγγελματιών, ακόμα και οι υπηρεσιακοί παράγοντες των ελληνικών σιδηροδρόμων κάθε βαθμίδας, η τοπική αυτοδιοίκηση της Αιγιαλείας, του Διακοφτού και των Καλαβρύτων και παρότι δεν ευνοούνται τόσο όσο οι αντίστοιχοι του Βόλου και του Πηλίου από την παρουσία χιλιάδων επισκεπτών οι οποίοι θέλουν να ταξιδέψουν με τον «Οδοντωτό» ή τον «Μουτζούρη», εντούτοις δείχνουν πολύ πιο δραστήριοι στην περίπτωση κατά την οποία ο «Οδοντωτός» παύσει για κάποιο λόγο τη λειτουργία του (κατολίσθηση, κακοκαιρία, βλάβες, απεργίες κ.λπ.)

. Η λειτουργία του «Οδοντωτού» αποκαθίσταται τάχιστα, ενώ εκείνη του Πηλίου στέλνεται στις «καλένδες»! Για να μην αναφερθούμε στην ποιότητα της σιδ/κής επιδομής, την ταχύτητα, το τροχαίο υλικό, την πυκνότητα των δρομολογίων γιατί τότε η διαφορά υπέρ του Οδοντωτού είναι… χαώδης!

Ας ελπίσουμε ότι όλοι οι… «κάργα» ευνοούμενοι επιχειρηματίες της εστίασης, των καταλυμάτων, των ξενοδοχείων, των cafe και του εμπορίου εν γένει του Βόλου και του Πηλίου θα μοιάσουν, έστω και λίγο, εκείνους της Αιγιαλείας, του Διακοφτού και των Καλαβρύτων και θα κινητοποιηθούν για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του Τραίνου του Πηλίου. Ίδωμεν…

Με εκτίμηση

Σ. Βενέτης



sidirodromikanea.blogspot.com


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ