2018-09-13 00:48:17
Φωτογραφία για Χρυσή Αυγή: Φυλλάδα της ΝΔ ενοχλείται που υπάρχουν οδοί με το όνομα του Βασίλειου του Βουλγαροκτόνου
Για μια ακόμη φορά, η εφημερίδα που υπερασπίζει με το μεγαλύτερο πάθος την ΝΔ φροντίζει να δείχνει την απέχθειά της για καθετί το Εθνικό. Ο λόγος για την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και τον αρθρογράφο της Κώστα Γιαννακίδη, ο οποίος έχει δώσει σαφή δείγματα αντιεθνικισμού και κοσμοπολιτισμού ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν. Αυτή την φορά, υπό τον τίτλο «Βούλγαροι» γράφει τα εξής:

«Άνδρες των ΜΑΤ διώκονται, μέσω του αντιρατσιστικού νόμου, επειδή αποκάλεσαν «Βούλγαρους» κάποιους διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη. Σκέφτομαι ότι αν αυτό γενικευτεί, πρέπει στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ στο Λεκανοπέδιο να παρκάρει κλούβα έξω από τις θύρες και να μαζεύουν όσους εκστομίζουν την απαγορευμένη λέξη.

Όμως, δεν είναι πλέον πολλοί. Κάποτε στα αθηναϊκά γήπεδα το «Βου-Βου-Βούλγαροι» έκανε τις θύρες των χουλιγκάνων να πάλλονται. Τώρα, αν τολμήσουν να το φωνάξουν, το υπόλοιπο γήπεδο αποδοκιμάζει. Η πολιτική ορθότητα είναι σαν το φως: θα βρει πάντα μία χαραμάδα.


Το σύνθημα θεωρείται αντεθνικό. Νομίζω ότι είναι προτίστως ρατσιστικό και υβριστικό. Εις βάρος των Βουλγάρων. Ουδείς θα αισθανόταν προσβεβλημένος αν αποκαλούνταν εν χορώ «Σέρβος». Το «Βούλγαρος» προσβάλλει, όχι για τα ιστορικά προηγούμενα που έχουμε με τους γείτονες, αλλά κυρίως λόγω αισθητικής, καθώς συνειδητά τους αντιμετωπίζουμε με μια αίσθηση ανωτερότητας.

Η προσφώνηση εκλαμβάνεται κυρίως ως μείωση στη χώρα όπου θεωρείται απολύτως φυσιολογικό να υπάρχουν εκατοντάδες δρόμοι αφιερωμένοι σε έναν Βουλγαροκτόνο».

Ώστε έτσι, λοιπόν, το σύνθημα «είναι πρωτίστως ρατσιστικό και υβριστικό», όχι όμως για τους Βορειοελλαδίτες που ακούνε το αισχρά αντεθνικό αυτό σύνθημα, αλλά για τους… Βούλγαρους. «Μόκο» για τους ποταμούς αίματος που έχυσαν οι Βούλγαροι στην Μακεδονία, προκειμένου να πάψει να είναι Ελληνική και να βρεθεί υπό την κατοχή τους.

Και φροντίζει ο Γιαννακίδης να πουλάει εξυπνακισμό του είδους: “Ουδείς θα αισθανόταν προσβεβλημένος αν αποκαλούνταν εν χορώ «Σέρβος»”.

Το… καλύτερο, όμως, το αφήνει για το τέλος, όπου είναι σαφής η ενόχλησή του στο ότι στην Ελλάδα «θεωρείται απολύτως φυσιολογικό να υπάρχουν εκατοντάδες δρόμοι αφιερωμένοι σε έναν Βουλγαροκτόνο»! Αφού λοιπόν αυτός ο «ούλτρα» φιλελεύθερος  και κοσμοπολίτης (που ενοχλείται σφόδρα και με τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία ΜΑΣ) δυσφορεί με την ιστορική διαδρομή και την απόδοση Τιμών σ’ αυτή του Βασίλειου του Βουλγαροκτόνου, ας προχωρήσει σε μια ακόμη «αντιρατσιστική» καταγγελία. Ας παραπονεθεί για το ότι υπάρχουν οδοί που φέρουν το όνομα του Νικηταρά του Τουρκοφάγου. Και έπεται συνέχεια Εκεί στην ΝΔ να χαίρονται τόσο την εν λόγω φυλλάδα, όσο και τον αρθρογράφο της, ο οποίος υποστηρίζει πράγματα που με δυσκολία θα διαβάζαμε ακόμη και στην «Αυγή» ή την φυλλάδα των συντακτών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Πηγή: www.xryshaygh.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ