2018-09-14 07:13:30
Φωτογραφία για Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς - Toυ Δημοσθένη Πάκου
Πίστευα ότι η εποχή των «ερωτευμένων» με το μικρόφωνο και το «γυαλί» στον κλάδο μας είχε περάσει ανεπιστρεπτί. Δυστυχώς όμως τα γεγονότα με διαψεύδουν.

Δεν θα ανεχθώ άλλο διάφορους οι οποίοι βγαίνουν και κάνουν κριτική επί παντός επιστητού, μιλώντας για Υπηρεσίες την λειτουργία των οποίων παντελώς αγνοούν. Αυτά τα ζούσαμε και μέχρι πριν λίγα χρόνια με ορισμένους «μεγαλοσχήμονες» επικεφαλής του συνδικάτου, οποίοι έχοντας στο μυαλό τους τις προσωπικές τους επιδιώξεις, ζητούσαν συγνώμη από την κοινωνία για τη στάση των συναδέλφων, αδιαφορώντας βέβαια ότι ακόμα και σήμερα οι τοποθετήσεις αυτές χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα από τον κάθε «εμπαθή» στις απέναντι στο επάγγελμά μας.   

Αλλά ξέχασα εμείς τρέχαμε στα δικαστήρια, αυτοί πήγαιναν για βουλευτές. Εμείς δηλαδή που στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους είμαστε λιγότερο πατριώτες ή λιγότερο υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων; Πριν μιλήσετε ρωτήστε και καμιά φορά αυτούς που γνωρίζουν και δεν φοράνε τη στολή τους μόνο στις κινητοποιήσεις… 


Όσο για την Ηγεσία ακόμα περιμένουμε μια επίσημη ανακοίνωση, μια βδομάδα μας ξεφτίλισαν και καμιά επίσημη θέση.  Τα μέτρα στη Δ.Ε.Θ. ποιος τα σχεδίασε;;; Μήπως κάποιος Αστυφύλακας; Εσείς κύριοι είστε υπεύθυνοι και θα έπρεπε να έχετε πάρει ήδη θέση. Είστε υπεύθυνοι όμως  και σε κείνες τις περιπτώσεις που οι εντολές σας  είναι να μένουμε απαθείς να μας «καίνε» ή να κλείνουν δρόμους και να μην αντιδρούμε, δεχόμενοι την οργή των πολιτών.  Εμάς δεν μας προστατεύει η ασφάλεια του γραφείου.

Για όποιους στενοχωρήθηκαν από αυτά που γράφω δεν μπορώ να κάνω κάτι. Για τους μόνους που θέλω να κάνω είναι για τους 15 τραυματίες και για όλους εκείνους που η αξιοπρέπειά τους τσαλακώθηκε βάναυσα τις μέρες που περάσανε.

Δημοσθένης Πάκος, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ