2018-09-17 06:58:15
Φωτογραφία για Κύπρος: Ποινικοποιείται η παρέμβαση σε κοντέρ οχημάτων
Ποινικό αδίκημα το οποίο θα υπόκειται σε φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή / και χρηματική ποινή €1.700 θα καταστεί η παρέμβαση σε κοντέρ οχημάτων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής Γεώργιο Προκοπίου.

Σε δηλώσεις του μετά από την συνεδρία της Επιτροπής ο κ. Προκοπίου ανέφερε ότι «κάναμε μεγάλη πρόοδο όσον αφορά την προστασία των Κύπριων αγοραστών μεταχειρισμένων οχημάτων».

Όσον αφορά το θέμα του κοντέρ, γνωστού και ως χιλιομετρητή, είπε, αν οποιοδήποτε πρόσωπο παρεμβαίνει για να αλλάξει τα χιλιόμετρα που έχουν ήδη καταγραφεί θα είναι ένοχο ποινικού αδικήματος και θα υπόκειται σε ποινή φυλάκισης μέχρι και ενός έτους, χρηματική ποινή €1.700 ή και στις δύο ποινές.

Πλέον, ανέφερε, θα είναι ποινικό αδίκημα αυτός που εισάγει το όχημα να μετατρέψει τον χιλιομετρητή του και να αφήσει λιγότερα χιλιόμετρα.

«Προστατεύουμε τον Κύπριο καταναλωτή. Τον Κύπριο αγοραστή του οχήματος», πρόσθεσε.


Σύμφωνα με τον κ. Προκοπίου το θέμα αναμένεται να περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής σε 15 ημέρες.

Κριτική Πιττοκοπίτη σε Κυβέρνηση για καθυστέρηση οδικών έργων στη Πάφο.

Εξάλλου, σε δικές του δηλώσεις ο Βουλευτής ΔΗΚΟ Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ως Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής, «άσκησα έντονη κριτική προς την εκτελεστική εξουσία για την απαράδεκτη και εγκληματική καθυστέρηση που επιδεικνύεται στην προώθηση της εκτέλεσης δύο σημαντικότατων για την Επαρχία Πάφου οδικών έργων».

Αναφορά έκανε στον συνδετήριο δρόμο Γεροσκήπου με την τουριστική περιοχή του Δήμου. «Ένα έργο ύψιστης σημασίας για το Δήμο Γεροσκήπου, ο οποίος ενώ προγραμματιζόταν η εκτέλεση από το 2010 βρισκόμαστε στο 2018 και ακόμη παραπαίουμε στις διάφορες διαδικασίες».

Ο κ. Πιττοκοπίτης ανέφερε ο δρόμος αυτός θα  τοποθετήσει το Δήμο Γεροσκήπου σε τροχιά ανάπτυξης γιατί θα δώσει την ευκαιρία «στους χιλιάδες τουρίστες να προσεγγίζουν άνετα και με ασφάλεια τον πυρήνα του Δήμου».

Το δεύτερο έργο, αφορά τον άξονα, «ο οποίος συνδέει τη δυτική περιοχή της Πάφου, από Χλώρακα, Έμπα, Δήμο Πέγειας και την Λαόνα με το Δήμο Πόλης Χρυσοχούς, για το δρόμο από τον Κάθηκα, Δρούσια μέχρι το Προδρόμι».

Πρόκειται για ένα έργο, είπε, το οποίο «θα βοηθήσει τα μέγιστα την ανάπτυξη της ευρύτερης Δυτικής Πάφου και θα απαμβλύνει ταυτόχρονα και την οδική πίεση.

Το έργο, πρόσθεσε ο Βουλευτής ΔΗΚΟ, ενώ είχε προϋπολογιστεί να αρχίσει η εκτέλεσή του το 2013, δυστυχώς βρισκόμαστε στο 2018 και οι απαντήσεις που δόθηκαν από τα Υπουργεία «δεν μπορώ να πω ότι μας έχουν ικανοποιήσει» αφού οι ημερομηνίες αναβάλλονται από χρόνο σε χρόνο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ