2018-09-17 12:42:59
Φωτογραφία για Κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ: ΟΥΤΕ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Για «ακραία νεοφιλελεύθερη εμμονή» κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. στη ΔΕΘ.

«Από την ακραία νεοφιλελεύθερη εμμονή του κ. Μητσοτάκη δεν γλίτωσε ούτε η εκπαίδευση» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, σημειώνοντας ότι «αυτό που ζητούσε επίμονα το ΔΝΤ και είχε αποκρούσει με σκληρή διαπραγμάτευση η σημερινή κυβέρνηση, εκφράστηκε ως πρόγραμμα της Ν.Δ.».

Ειδικότερα, ο Υπουργός Παιδείας καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιχειρεί να «επαναφέρει την ελαστικότητα-ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, προτείνει την κινητικότητα στους εκπαιδευτικούς και εκφράζει την αδιανόητη για τη δημόσια εκπαίδευση πρόταση να επιλέγει το δημόσιο σχολείο το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας καθώς και επιλογή των εκπαιδευτικών που θα διδάσκουν». «Αναρωτιέται κανείς γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα καταργήσει τη δημόσια δωρεάν παιδεία» παρατήρησε.


Ο κ. Γαβρόγλου κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «επανέλαβε τη συνήθη κορώνα περί ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων», αλλά αλλάζοντας τα επιχειρήματά του: «Έως τώρα πρότεινε την ίδρυση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων για να μην φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Τώρα, μάλλον μετά τις εξαγγελίες αναβάθμισης του Λυκείου και τις δυνατότητες ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ, βρήκε άλλο επιχείρημα υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων: Για να έρχονται ξένοι φοιτητές. Αγνοεί, όμως, ο κ. Μητσοτάκης ότι με τα ξενόγλωσσα Τμήματα που ιδρύουμε και τις πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του Διεθνούς Πανεπιστημίου, η δυνατότητα προσέλκυσης ξένων φοιτητών είναι πια μία πραγματικότητα» υποστήριξε.

Επισήμανε παράλληλα ότι δίνοντας έμφαση στο «Αξιολόγηση Παντού» ο κ. Μητσοτάκης «επανέφερε στην εκπαιδευτική κοινότητα συνειρμούς της διαθεσιμότητας των 2.500 εκπαιδευτικών, όταν την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εμπράκτως απάλλαξε την εκπαιδευτική κοινότητα από τις παραμέτρους ανασφάλειας καταργώντας το Π.Δ.152 που στοχοποιούσε με μανία την καθημερινή προσπάθεια των εκπαιδευτικών».

«Ακούσαμε, όμως, και άλλα πολλά. Ανάμεσα τους ότι οι ''Έλληνες δεν ζητούν διορισμούς''. Ας παύσει προς στιγμήν να είναι ερμηνευτής των αισθημάτων του λαού μας, και ας μας πει ο κ. Μητσοτάκης με την ίδια σαφήνεια που τον χαρακτήρισε στις υπόλοιπες δεσμεύσεις του: Θεωρεί ή όχι ότι χρειάζονται μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση; Ναι ή όχι;» συνέχισε ο Υπουργός Παιδείας, θυμίζοντας ότι «ο Πρωθυπουργός από το ίδιο βήμα της ΔΕΘ, ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια αδιοριστίας ξεκινούν οι διαδικασίες για τον μόνιμο διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή».

«Διαφωνεί με αυτό ο κ. Μητσοτάκης;» διερωτήθηκε ο κ. Γαβρόγλου, δηλώνοντας ότι «αναμένει με ενδιαφέρον τη θέση της εκπαιδευτικής κοινότητας (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) επί των συγκεκριμένων εξαγγελιών του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ