2018-09-19 09:42:16
Φωτογραφία για Θέλετε να γίνετε καλύτεροι στη δουλειά σας; Δείτε τι πρέπει να κάνετε!
Τις τελευταίες εβδομάδες σας λείπει ύπνος και προλαβαίνετε να κοιμηθείτε μόνο 5 ώρες κάθε βράδυ;

Το ξέρετε ότι μετά από μόλις 2 εβδομάδες που ακολουθείτε αυτό το πρόγραμμα, θα έχετε την ίδια απόδοση στη δουλειά σας όμοια με αυτήν που θα είχατε αν το πρωινό σας ήταν ένα μπουκάλι κρασί;

Κι όμως, ο ύπνος για τουλάχιστον επτά ώρες είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να φροντίσει ένας εργαζόμενος προκειμένου να βελτιώσει την παραγωγικότητά του, όπως αναφέρει ο Νίκος Κακαβούλης, Γενικός Διευθυντής της Thrive Global Greece.  

«Η ευεξία είναι πολύ σημαντική για την αποδοτικότητα μάς, ίσως πιο σημαντική από την εκπαίδευση», υπογραμμίζει ο κ. Κακαβούλης, εξηγώντας ότι επηρεάζει όλα όσα κάνουμε. 

 

Για το λόγο αυτό οι εταιρείες άρχισαν να ψάχνουν τρόπους να βελτιώσουν την ευεξία των εργαζομένων.  

Η Thrive Global Greece έχει στόχο να βοηθήσει τους εργαζόμενους να μάθουν πως φροντίζουν τους εαυτούς τους: «Να βάζουν προτεραιότητες, να κοιμούνται σωστά, να διαχειρίζονται τις σχέσεις τους».  


«Η αντίληψη ότι όσο λιγότερο κοιμάσαι ή όσο περισσότερο δουλεύεις είναι μια από τις βασικές παρανοήσεις», σημειώνει ο κ. Κακαβούλης, προσθέτοντας πως η διατροφή και η άσκηση δεν αρκούν.   

Ενδιαφέρονται, όμως, οι εταιρείες στην Ελλάδα, σε χαλεπούς καιρούς, να επενδύσουν σε προγράμματα ευεξίας;  

«Δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος από αυτήν, που ο εργοδότης αδυνατεί να δώσει αυξήσεις και μπόνους, για να δείξει με αυτόν τον τρόπο πόσο νοιάζεται για τους εργαζόμενούς τους», απαντά ο κ. Κακαβούλης. «Ναι, οι ελληνικές εταιρείες ενδιαφέρονται».

Όπως λέει, οι εργαζόμενοι που έχουν γεννηθεί μετά το 1980 -οι λεγόμενοι Millennials- προτιμούν να εργάζονται σε ένα περιβάλλον που νοιώθουν ότι τους προσέχουν, παρά να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια για περισσότερα χρήματα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, lifo.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ