2018-09-21 21:36:13
Φωτογραφία για Τράπεζες: Στο web και mobile banking στρέφονται οι Έλληνες
Οι πελάτες των τραπεζών έχουν αυξήσει κατακόρυφα τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου για συναλλαγές, χρησιμοποιούν κυρίως χρεωστικές κάρτες για τις online αγορές τους, ενώ έχουν υιοθετήσει πλέον και το ψηφιακό πορτοφόλι, σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών σε συνεργασία με την ΕΥ.

Tο 67% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το internet για τις συναλλαγές του με τις τράπεζες, έναντι ποσοστού 81% στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28.

Την ίδια στιγμή, το ποσοστό των χρηστών Smartphone, από 12% το 2012, έφτασε το 66% στα τέλη του 2017, ενώ κάθε πελάτης είναι συνδεδεμένος με 2,3 συσκευές μέσω των οποίων διενεργεί συναλλαγές με το τραπεζικό σύστημα. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν αφενός την πολύ γρήγορη ψηφιακή ωρίμαση των Ελλήνων συναλλασσομένων, αφετέρου το περιθώριο περαιτέρω ανάπτυξης των ψηφιακών συναλλαγών.

Για την πληρωμή λογαριασμών και τη μεταφορά χρημάτων, οι πελάτες των ελληνικών τραπεζών χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο το internet και το mobile banking.


Και τα δύο αυτά μέσα συναλλαγών μετρούν στην Ελλάδα 6,25 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Μέσω web banking διενεργήθηκε το 2017 η μεγάλη πλειοψηφία των συναλλαγών, ενώ την ίδια στιγμή, η αξία των συναλλαγών που διενεργήθηκαν μέσω κινητού τηλεφώνου κατέγραψε εντυπωσιακή αύξηση, ενισχυόμενη περισσότερο από 20 φορές σε σχέση με 5 χρόνια πριν.

Το 73% των ενεργών χρηστών web banking πραγματοποιούν περίπου 277 συναλλαγές ανά λεπτό μέσω διαδικτύου, η αξία των συναλλαγών μέσω web banking ανέρχεται σε 221,7 δισ. ευρώ, ενώ περίπου 886.000 είναι οι συνδέσεις που γίνονται καθημερινά στο web banking.

Αντιστοίχως, το 43% των ενεργών χρηστών mobile banking, πραγματοποιούν περίπου 27 συναλλαγές μέσω κινητού τηλεφώνου ανά λεπτό, η αξία των συναλλαγών μέσω mobile ανέρχεται σε 4,7 δισ. ευρώ, ενώ οι καθημερινές συνδέσεις στο mobile banking ανέρχονται σε περίπου 416.000.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ