2018-09-21 23:59:16
Φωτογραφία για Βία και διαφθορά επικρατεί στο ποδόσφαιρο της Αλγερίας
Σε αποκαλύψεις σχετικά με τη χειραγώγηση ποδοσφαιρικών αγώνων στην Αλγερία προχώρησε το BBC, έπειτα από μυστική έρευνα που έκανε τα τελευταία τρία χρόνια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου, η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη, ενώ η συχνότητα με την οποία στήνονται οι αγώνες έχει δημιουργήσει έναν «τιμοκατάλογο» για τα ποσά που παίρνουν παίκτες και διαιτητές για τη χειραγώγηση ενός αγώνα!

Για παράδειγμα, ένας διαιτητής εισπράττει 6.500 λίρες για να δώσει ένα «πέτσινο» πέναλτι, ποσό που χρειάζεται πάνω από ένα χρόνο για να το εισπράξει από τους ορισμούς του σε αγώνες. Αναφορικά με τα αποτελέσματα, η ισοπαλία κοστολογείται στις 13.000 λίρες, με το ποσό να ανεβαίνει πάνω από τις 50.000 λίρες σε περίπτωση που αυτοί που χειραγωγούν τα ματς θέλουν συγκεκριμένο νικητή. Οι συγκεκριμένες τιμές δεν ισχύουν για το τέλος της σεζόν, καθώς σε περίπτωση που κρίνεται ο τίτλος ή ο υποβιβασμός κάποιας ομάδες, οι τιμές ανεβαίνουν κατακόρυφα
. «Είναι εύκολο για τον καθένα να στήσει παιχνίδι. Πρέπει απλά να καταλάβεις τη διαδικασία και τα κόλπα», δήλωσε άνθρωπος που αναλώνεται στη χειραγώγηση αναμετρήσεων. Πάντως, οι στημένοι αγώνες δεν αναλώνονται μόνο στις δύο πρώτες κατηγορίες, καθώς έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στις ομάδες Νέων. «Είναι πραγματική κόλαση στις χαμηλότερες κατηγορίες. Βία, διαφθορά… έχεις όλες τις μάστιγες», είπε για το θέμα πρόεδρος επαγγελματικής ομάδας, ενώ υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αλγερίας παραδέχτηκε ότι όλοι γνωρίζουν τι γίνεται: «Ξέρουμε τους διεφθαρμένους, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα. Είναι πολιτικό πρόβλημα. Και όταν οι πολιτικοί μπλέκονται στο ποδόσφαιρο, τότε αυτό είναι το τέλος». Στο ρεπορτάζ του BBC όλοι ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους, με Αλγερινό σχολιαστή να τονίζει ότι όλοι φοβούνται να μιλήσουν, καθώς αντί για ήρωες θα γίνουν θύματα.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ