2018-09-22 00:52:12
Φωτογραφία για Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
Την πεποίθηση ότι δεν θα εφαρμοστεί τελικά η περικοπή στις συντάξεις, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης.

«Η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη, ώστε να μην περικοπούν οι συντάξεις» διαβεβαίωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για διαρθρωτικό μέτρο, καθώς δεν αφορά τη βιωσιμότητα των ταμείων. 

«Στόχος είναι η ακύρωση του μέτρου» επανέλαβε ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος παράλληλα, σημείωσε με νόημα ότι «δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς ενέργειας».

Η κυβέρνηση, όπως εξήγησε, συζητά με τους θεσμούς, «γιατί νομοθετήσαμε την περικοπή έπειτα από τις πιέσεις του ΔΝΤ». «Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, ναι, αλλά εμείς λέμε να δούμε και πώς έγιναν αυτές οι συμφωνίες» έσπευσε να συμπληρώσει.

Την ίδια ώρα, υποστήριξε ότι «για πρώτη φορά μπορούμε να μιλάμε για ένα μακροπρόθεσμα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα», ενώ σημείωσε ότι για την τόνωσή του, «χρειαζόμαστε ανάπτυξη, απασχόληση και καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής».

«Η περικοπή συντάξεων δεν βοηθάει. Αντίθετα κάνει ζημιά. Δεν υπάρχει επιχείρημα για να κόψουμε τις συντάξεις» υπερθεμάτισε στο ίδιο πλαίσιο.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ