2018-09-24 08:36:15
Φωτογραφία για Σοκολατένιες τηγανίτες
Όταν οι τηγανίτες από απλές γίνονται σοκολατένιες τότε μαζί με τον πήχη ανεβαίνει και ο βαθμός απόλαυσης. Ετοιμάστε τες άγλυκες (η συνταγή περιέχει ελάχιστη ζάχαρη) και γαρνίρετέ τες με φρέσκα ψιλοκομμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και μέλι και θα έχετε ένα πλήρες και υγιεινό πρωινό που θα σας δώσει ενέργεια για όλη τη μέρα, χωρίς τύψεις.

ΥΛΙΚΑ

Για τις τηγανίτες:

2 αβγά, χωρισμένα σε κρόκους κι ασπράδια, σε θερμοκρασία δωματίου 1 κσ ακατέργαστη ζάχαρη 330 ml πλήρες γάλα (και λίγο ακόμα αν χρειαστεί) 3 κσ βούτυρο, λιωμένο 1 κγλ εκχύλισμα βανίλιας ¾ φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (90 γρ) ¾ φλ αλεύρι ολικής άλεσης (90 γρ) 30 γρ άγλυκο κακάο (τύπου Vanhouten) 2,5 κγλ baking powder 1 πρέζα αλάτι 100 γρ ψιλοκομμένη σοκολάτα υγείας (προαιρετικά) Λίγο λάδι για άλειμμα του σκεύους

Για γαρνιτούρα:

1 μεγάλη μπανάνα ή 1 φλ φρέσκα φρούτα του δάσους ή 4 ζουμερά αχλάδια εποχής, ψιλοκομμένα 4-6 καρύδια πεκάν, σπασμένα σε κομμάτια 2 κσ μέλι κανέλα


ΟΔΗΓΙΕΣ

Χτυπάω τ’ ασπράδια αβγών με το μίξερ χειρός να γίνουν μαρέγκα. Την κρατάω στην άκρη μέχρι να την χρειαστώ.

Σε ένα μπολ, αναμειγνύω με τον αβγοδάρτη τους κρόκους των αβγών, τη ζάχαρη και προσθέτω το γάλα. Κατόπιν ενσωματώνω το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια.

Σ’ ένα άλλο ευρύχωρο μπολ, κοσκινίζω τ’ αλεύρια, το κακάο, το baking powder και το αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνω το μείγμα των αβγών με τα υγρά κι ανακατεύω με τον αβγοδάρτη να ομογενοποιηθεί η ζύμη και να μην έχει σβόλους. Αν η ζύμη είναι πολύ παχύρευστη, προσθέτω λίγο γάλα ακόμα. Αν πάλι είναι πολύ υδαρής, προσθέτω λίγο αλεύρι ακόμα.

Στο τέλος, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας προσθέτω στη ζύμη τη μαρέγκα με απαλές κυκλικές κινήσεις ώστε να μην χάσει τον όγκο της. Αφού προσθέσω και την ψιλοκομμένη σοκολάτα, εφόσον τη χρησιμοποιήσω, αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20’.

Λαδώνω ελαφρά και ζεσταίνω ένα αντικολλητικό σκεύος ή τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία (6/9). Μόλις ζεσταθεί καλά το σκεύος ρίχνω ¼ του φλιτζανιού ζύμη. Μόλις αρχίσει η επιφάνεια να βγάζει μικρές φουσκάλες γυρίζω την τηγανίτα από την άλλη και την ψήνω για 1’.

Στοιβάζω τις τηγανίτες τη μια πάνω στην άλλη, σε 2 ή 3 μερίδες. Γαρνίρω με τα ψιλοκομμένα φρούτα, το μέλι, τα καρύδια πεκάν και την κανέλα. Καλή απόλαυση!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ