2018-09-25 09:11:05
Φωτογραφία για Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν με σαφήνεια τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου λένε οι ιατροδικαστές
Τη νεκροτομή έκανε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς από το δημόσιο και ο Θ.Τσαντίλης που ορίσθηκε από την οικογένεια του 33χρονου..

Δεν κατέληξαν σε συμπέρασμα για τα αίτια θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου οι ιατροδικαστές που διενήργησαν την νεκροτομή.

Έτσι, πλέον απαντήσεις αναμένονται από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, που ωστόσο, απαιτούν χρόνο για να υπάρξουν αποτελέσματα. Τη νεκροτομή έκανε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς από το δημόσιο και ο Θ.Τσαντίλης που ορίσθηκε από την οικογένεια του 33χρονου, ο οποίος εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Έτσι, ο γρίφος παραμένει για την αστυνομία που συγκεντρώνει υλικό από τις κάμερες και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων για να αποκτήσουν πλήρη εικόνα των όσων συνέβησαν μετά την στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας και είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του 33χρονου Ζαχαρία Κωστοπουλου.


Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί ο κοσμηματοπώλης που κατηγορείται για την θανατηφόρα σωματική βλάβη του Ζάκ Κωστόπουλου, με την ιατροδικαστική έκθεση των κ.κ Καλογριά και Τσαντίρη (από την πλευρά της οικογένειας) να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι χρειάζονται και άλλα ευρήματα (σ.σ τοξικολογικές εξετάσεις) για να προσδιοριστούν με σαφήνεια τα αίτια του θανάτου του.

Χωρίς αυτά, τα χέρια της δικαιοσύνης είναι προς το παρόν «δεμένα», καθώς εάν η ιατροδικαστική έκθεση ήταν σαφής-είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση, θα άλλαζε και η πορεία της υπόθεσης. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με νομικούς, στην περίπτωση που η έκθεση έδειχνε ότι τα χτυπήματα που δέχθηκε ο άτυχος άνδρας οδήγησαν στον θάνατο του, θα μπορούσαν ακόμη και να οδηγήσουν σε μετατροπή της κατηγορίας. Σε διαφορετική περίπτωση, να ενισχύσουν τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου και να ελαφρύνουν την ποινική του μεταχείριση. Το αδίκημα που αντιμετωπίζει σήμερα πάντως, εάν και είναι κακουργηματικής φύσης, επισύρει ποινή κάθειρξης μέχρι 10 χρόνια, και άρα, σύμφωνα με τις τελευταίες διατάξεις, δεν δικαιολογεί προσωρινή κράτηση.

Ο κατηγορούμενος πάντως, αρνείται ότι οι πράξεις του είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ζάκ Κωστόπουλου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, στο σημείο του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος βρέθηκε ένα μαχαίρι. 

Την ώρα που η κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη την υπόθεση της οδού Γλάδστωνος, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών περιμένουν τα αποτελέσματα της εξέτασης απο το μαχαίρι που βρέθηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν τα αποτυπώματα του 33χρονου ενώ παράλληλα ψάχνουν να βρούν τον δεύτερο άνδρα ο οποίος όπως φαίνεται στο βίντεο που αποκάλυψε το protothema.gr κλωτσάει τον Ζαχαρία Κωστοπουλο.

Όπως όλα δείχνουν από τη μέχρι στιγμής εξέταση του υλικού, ο 33χρονος μετά τον ξυλοδαρμό που δέχεται από τα δύο αυτά άτομα - ένας εκ των οποίων ο ιδιοκτήτης του καταστήματος- αφού έχει λάβει τις πρώτες βοήθειες απο το ΕΚΑΒ δέχεται μια κλωτσιά στην πλάτη από άγνωστο άτομο ενώ στη συνέχεια αρπάζει ένα σπασμένο τζάμι και αποπειράται να επιτεθεί σε τραυματιοφορείς και διερχόμενους.

Στην προσπάθεια του να ξεφύγει τρέχοντας, πέφτει πάνω σε τραπέζια και στη συνέχεια οι αστυνομικοί, χτυπώντας τον με ένα γκλόμπ, τον ακινητοποιούν και του παίρνουν το σπασμένο γυαλί από το χέρι.
eglimatikotita
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ