2018-09-26 00:36:19
Φωτογραφία για Ένας ποδηλατόδρομος από ανακυκλωμένο πλαστικό
O πρώτος ποδηλατόδρομος στον κόσμο από ανακυκλωμένο πλαστικό έχει ολοκληρωθεί στην Ολλανδία και είναι έτοιμος να τεθεί σε λειτουργία.

Σε μια χώρα που έχει παράδοση στη χρήση ποδηλάτων σαν βασικό μέσο μεταφοράς, καθώς και στη διάθεση για τη μετατροπή των πλαστικών απορριμμάτων σε… θαυμάσια πράγματα, οι Ολλανδοί, καλύτερα από τον καθένα, θα μπορούσαν να υποδεχτούν ποδηλατόδρομους από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Ο ποδηλατόδρομος από ανακυκλωμένο πλαστικό καλύπτει απόσταση 30 μέτρων και βρίσκεται βορειοανατολικά στην πόλη Zwolle. Η επιφάνεια του ποδηλατόδρομου έχει δύο λωρίδες, οι οποίες είναι στρωμένες με εκατομμύρια πλαστικά καπάκια από μπουκάλια και υπόσχεται να είναι δύο έως τρεις φορές πιο ανθεκτική από την άσφαλτο. Αν και λόγω του υλικού κατασκευής του ο ποδηλατόδρομος δεν κινδυνεύει από λακκούβες ή ρωγμές, ακόμα κι αν υποστεί κάποιες ζημιές, μπορεί το αντίστοιχο τμήμα να αφαιρεθεί πολύ εύκολα και να τοποθετηθεί ένα καινούριο.


Το Zwolle είναι μια εντυπωσιακά διατηρημένη μεσαιωνική εμπορική πόλη που σήμερα μπορεί να υπερηφανεύεται για τον πληθυσμό της, που φτάνει τους 125.000 κατοίκους, η πλειοψηφία των οποίων αναπόφευκτα διαθέτει και χρησιμοποιεί τακτικά ποδήλατο. Το Zwolle, εκτός από αυτή τη νέα προσθήκη του ποδηλατόδρομου από ανακυκλωμένο πλαστικό, διαθέτει όλες τις υποδομές για τη χρήση ποδηλάτων για αυτό και από το 2014 λαμβάνει το βραβείο καλύτερης ποδηλατικής πόλης της Ολλανδίας.

Ο ποδηλατόδρομος βρίσκεται δίπλα στον Deventerstraatweg, που είναι ένας μεγάλος δρόμος που εκτείνεται κατά μήκος μιας ζωντανής κατοικημένης περιοχής λίγο έξω από το κέντρο του Zwolle.

«Αυτή είναι η πρώτη πιλοτική υποδομή για ένα μεγάλο βήμα προς βιώσιμες και μελλοντικές λύσεις ανακύκλωσης πλαστικών απορριμάτων», εξηγούν αυτοί που πιστώθηκαν τη σύλληψη της ιδέας και της κατασκευής του «PlasticRoad»
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ