2018-09-27 06:36:48
Φωτογραφία για Κύκλωμα εμπορίας σκύλων μέσω Ελλάδας; – Τι «λαβράκι» έβγαλε η κλεμμένη αλβανική νταλίκα του Γομοστού
Tο ενδεχόμενο οι Αρχές να βρίσκονται κοντά στην αποκάλυψη ενός μεγάλου κυκλώματος παράνομης εμπορίας σκύλων είναι πιθανό, έπειτα από τη σύλληψη ενός φορτηγατζή ο οποίος μετέφερε 25 σκύλους με ένα κλεμμένο φορτηγό!

Η περίεργη υπόθεση ήρθε στο φως όταν ο οδηγός του φορτηγού σταμάτησε και ζήτησε να του βάλουν καύσιμα αξίας 200 ευρώ σε ένα πρατήριο στο Γομοστό Αχαΐας και έφυγε χωρίς να πληρώσει τον πρατηριούχο.

Αμέσως εκείνος ενημέρωσε τους αστυνομικούς και περιέγραψε την αλλόκοτη συμπεριφορά του οδηγού, ο οποίος, μόλις γέμισε το ντεπόζιτο, ζήτησε από τον υπάλληλο να βάλει αέρα στα λάστιχα. Ώσπου να φέρει εκείνος το λάστιχο, ο οδηγός πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε.

Ο υπάλληλος είχε συγκρατήσει ένα χαρακτηριστικό λογότυπο που έφερε το όχημα και βάσει αυτού άρχισαν αναζητήσεις στην εθνική οδό, ωστόσο το φορτηγό πέρασε τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Τελικά το όχημα εντοπίστηκε στην περιοχή Ευπάλιο της Αιτωλοκαρνανίας, όπου ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός συνελήφθη.


Οταν οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα της καρότσας, έμειναν έκπληκτοι με αυτό που αντίκρισαν. Μέσα υπήρχαν 25 σκυλιά που εξετάζεται αν προορίζονταν για παράνομη εμπορία. Αλλά και το φορτηγό διαπιστώθηκε πως αναζητούνταν από μέρες, καθώς είχε δηλωθεί η κλοπή του, ενώ οι πινακίδες ήταν πλαστές, με γαλλικούς αριθμούς, αντί των νόμιμων αλβανικών που είχε.

Σύμφωνα με καταγγελίες της Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας κάποιοι στο όνομα της ζωοφιλίας έχουν στήσει μια κανονική επιχείρηση αποσπώντας μεγάλα ποσά από ζωόφιλους του εξωτερικού, κυρίως της Γερμανίας, για να τους αποστέλλουν αδέσποτα ζώα προς υιοθεσία.

Αν και κάτι τέτοιο δεν απαγορεύεται, εντούτοις η νομοθεσία προβλέπει πως για να ταξιδέψει ένα ζώο εκτός Ελλάδος πρέπει να συνοδεύεται από νόμιμα έγγραφα υιοθεσίας και από τον ανάδοχό του.

Εδώ και χρόνια δρουν στην Ελλάδα υποτιθέμενες ζωοφιλικές οργανώσεις που περηφανεύονται ότι κάνουν έως και 300 εξαγωγές το χρόνο «εξασφαλίζοντας» συνθήκες καλύτερης ζωής σε αδέσποτα που δίνονται για υιοθεσία στη Γερμανία και αλλού.

«Έχουμε μάθει πως οι πιθανοί ιδιοκτήτες πληρώνουν γύρω στα 400 ευρώ για την υιοθεσία, ενώ το κόστος αεροπορικής μεταφοράς (ως εμπόρευμα) είναι περίπου 30 ευρώ.

Κάντε τις πράξεις και θα δείτε για τι κέρδος μιλάμε» είχε δηλώσει  η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ζωόφιλων  Γκαραγκούνη.

Στην προφανή ερώτηση γιατί να υιοθετήσει ένας κάτοικος π.χ. της Γερμανίας ένα αδέσποτο από την Ελλάδα και όχι από τη χώρα του, η κ. Γκαραγκούνη εξηγεί πως εκεί υπάρχει πολύ πιο αυστηρή νομοθεσία για τα αδέσποτα και για την υιοθεσία τους.

πηγή: patratora.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ