2018-10-04 10:39:11
Φωτογραφία για Η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ για τα νέα στοιχεία
Για το άμεσο συμπέρασμα που προκύπτει από το νέο βίντεο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας και καταγράφει τον Ζακ Κωστόπουλο λίγο πριν από τον βίαιο θάνατό του μίλησε

το πρωί στην ΕΡΤ η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Άννυ Παπαρρούσου.

Σύμφωνα την κυρία Παπαρρούσου, οι δύο άνδρες που απαθανατίζονται στο βίντεο να εμποδίζουν τον 33χρονο ακτιβιστή να μπει στο κατάστημα «φαίνεται να παίζουν ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης, καταγράφονται πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο και καθ' όλη τη διάρκεια της κακοποίησης του θανόντος».

«Αν και τα δεδομένα θα αναλυθούν περισσότερο ως προς τα πρόσωπα που συμμετέχουν, θα πρέπει τα άτομα αυτά να να αναζητηθούν, να ταυτοποιηθούν και να καταθέσουν στον ανακριτή», πρόσθεσε η δικηγόρος και σημείωσε ότι έχει πλέον έχει καταρριφθεί το αρχικό σενάριο περί ληστείας, κλοπής ή οποιασδήποτε άλλης επιθετικής ενέργειας.

Απεναντίας, «αναδύεται μια άλλη πραγματικότητα μάλλον εκφοβισμού του, η οποία θα αναλυθεί από κάθε λεπτομέρεια», επισήμανε η κ. Παπαρρούσου και αναφέρθηκε σε κατάθεση μάρτυρα στον ανακριτή ότι ο Ζακ φώναξε «βοήθεια» και σε ακόμη μία μαρτυρία υπαλλήλου παρακείμενου στο κοσμηματοπωλείο καταστήματος που περιγράφει παρόμοιο περιστατικό με το συγκεκριμένο βίντεο.


Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το VICE

Η διερεύνηση της υπόθεσης προχωράει «περίεργα αργά», είπε επίσης η δικηγόρος, εξήγησε ότι «δεν έχουμε τα δεδομένα που θα έπρεπε να είχαμε, όπως συμβαίνει σε όλες τις δικογραφίες» και κατέληξε θέτοντας το εξής ερώτημα:

«Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν κι άλλα βίντεο. Το θέμα είναι ποιος τα έχει και γιατί δεν τα εισφέρει στην ανάκριση προκειμένου να έχουμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης;»

efsyn.gr
_
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ