2018-10-11 09:12:57
Φωτογραφία για Μελάνια Τραμπ: Τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης πρέπει να έχουν αποδείξεις
«Πρέπει να παρουσιάσουν αποδεικτικά στοιχεία πριν βγουν να κάνουν την καταγγελία δημόσια» λέει η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, σε μια δήλωση που αναμένεται προκαλέσει αντιδράσεις

Σε σύγχυση φαίνεται ότι βρίσκεται η Μελάνια Τραμπ, αφού από τη μία ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, και από την άλλη λέει ότι δεν πρέπει να καταγγέλουν δημόσια τον άνθρωπο που τους επιτέθηκε, αν δεν έχουν αποδείξεις.

Φυσικά, αυτός ο διαχωρισμός αποκλείει τη συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων σεξουαλικών επιθέσεων, βιασμών και παρενοχλήσεων, αφού ως γνωστόν αυτού του είδους τα αδικήματα δεν λαμβάνουν χώρα σε... κοινή θέα, και εκτελούνται από «αρπακτικά» που έχουν έχουν μάθει να κρύβουν τις ανήθικές πράξεις τους επί σειρά ετών (βλ. Χάρβεϊ Γουάινστιν ή ακόμα και το δικό μας παράδειγμα του καθηγητή των Σερρών).

Η παραπάνω δήλωση της συζύγου του Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πολυαναμενόμενης συνέντευξης στο ABC News, η οποία πρόκειται να προβληθεί αύριο από το δίκτυο. Πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν με αγωνία την προβολή, αφού η Πρώτη Κυρία μιλά σπάνια δημόσια. Επιπλέον - όπως έχει διαφημιστεί - η Μελάνια Τραμπ πρόκειται να απαντήσει πρώτη φορά σε ερωτήσεις σχετικά με την καθημερινότητά της με τον Τραμπ, την απιστία του με την Στόρμι Ντάνιελς, αλλά και κάποιες αμφιλεγόμενες αποφάσεις της κυβέρνησής του.

Στο teaser που δημοσίευσε το ABC News, και το οποίο δίνει μια γεύση από τη συνέντευξη, η Μελάνια σχολιάζει το κίνημα #MeToo, κατά της σεξουαλικής κακοποίησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υποστηρίζω αυτές τις γυναίκες και η φωνή τους πρέπει να ακούγεται. Πρέπει να τις στηρίζουμε, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες, όχι μόνο για τις γυναίκες. Πρέπει να έχουμε αδιάσειστες αποδείξεις. Αν κατηγορείς, κάποιον, παρουσίασε τις αποδείξεις σου».

Και προσθέτει: «Δεν μπορείς απλά να λες σε κάποιον, "δέχθηκα σεξουαλική επίθεση", ή "μου έκανες αυτό το πράγμα". Μερικές φορές τα ΜΜΕ το παρατραβάνε και ο τρόπος που παρουσιάζουν ορισμένες ιστορίες δεν είναι σωστός. Δεν είναι δίκαιος».

Σε ένα άλλο απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε η Μελάνια στην Κένυα, η Πρώτη Κυρία μιλάει για την ψυχρή αντιμετώπιση που λαμβάνει από πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις και οργανισμούς, που δεν δέχονται να στηρίξουν την πρωτοβουλία της «Be Best» για την ανάπτυξη των ταλέντων των παιδιών, επειδή διαφωνούν με την πολιτική του άνδρα της. «Είναι θλιβερό να βλέπεις αυτούς τους φορείς να απορρίπτουν τη συνεργασία μαζί μου, λόγω της κυβέρνησης. Νιώθω σαν να επιλέγουν την πολιτική εις βάρος της κοινωνικής προσφοράς. Δεν θα πω δημόσια ποιες είναι αυτές οι οργανώσεις, γνωρίζουν καλά ποιες είναι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Νάνσυ Κουλούρα
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ