2018-10-12 12:33:19
Φωτογραφία για Ποια δάχτυλα επηρεάζονται από το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα και ποιες ασκήσεις θα σας ανακουφίσουν;
Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα εκδηλώνεται με ένα μούδιασμα, «μυρμήγκιασμα», αδυναμία και πόνο στο χέρι σας, λόγω της πίεσης στο μέσο νεύρο που διέρχεται από τον καρπό σας.

Πώς προκαλείται το πρόβλημα

Μέσα από το αντιβράχιό σας στο χέρι σας περνούν το μεσαίο νεύρο και πολλοί τένοντες. Και όλα διέρχονται από ένα μικρό πέρασμα στον καρπό σας που ονομάζεται καρπιαίος σωλήνας.

Η πίεση στο μέσο νεύρο μπορεί να προκληθεί από κάποια τοπική διόγκωση (οίδημα) ή οτιδήποτε που θα κάνει τον καρπιαίο σωλήνα μικρότερο.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί, εκτός από τα δάχτυλα, να έχουν πόνο πιο ψηλά στο χέρι τους μέχρι και τον αγκώνα τους. Τα συμπτώματα (πόνος) πιο συχνά εκδηλώνονται στον αντίχειρα, το δείκτη, το μεσαίο δάχτυλο και το ήμισυ του παράμεσου, όπως βλέπετε και στο σχεδιάγραμμα που ακολουθεί.

Στην ίδια εικόνα, μπορείτε να δείτε και μερικές απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τους πόνους από το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.

Εάν έχετε προβλήματα με τα άλλα δάκτυλα σας, αλλά το μικρό σας δάχτυλό είναι μια χαρά, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι πάσχετε από σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει ένα διαφορετικό νεύρο που δίνει την αίσθηση στο μικρό δάχτυλο.

Πηγές: webmd.com, iatropedia.gr
_ br />
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ