2018-10-13 19:08:49
Φωτογραφία για Η Samsung σημείωσε ένα τριμηνιαίο κέρδος χάρη στην Apple
Η Samsung ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη ρεκόρ, τα οποία θα δημοσιευθούν στην επόμενη τριμηνιαία έκθεση. Είναι ενδιαφέρον ότι η αύξηση των κερδών της εταιρείας δεν οφείλεται στην αύξηση των πωλήσεων των συσκευών, αλλά με την παράδοση οθονών OLED για το νέο iPhone XS και XS Max.

Σε μια προκαταρκτική έκθεση για τα έσοδα της Samsung Electronics, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, έγινε γνωστό ότι η εταιρεία έλαβε λειτουργικά κέρδη ύψους 15,5 δισ. Δολαρίων από τις συνολικές πωλήσεις συσκευών ύψους 57,6 δισ. Δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Αυτή είναι η τριμηνιαία ανάπτυξη της Samsung. Η πλήρης ανάλυση των αποτελεσμάτων δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, αλλά αναμένεται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο αναλυτής Sang-Kun Kim από την Daiwa Capital Markets πιστεύει ότι η αύξηση του λειτουργικού κέρδους σε ετήσια βάση κατά περίπου 20% οφείλεται στο υψηλό επίπεδο πωλήσεων της Samsung στον τομέα των εξαρτημάτων.


Λόγω του γεγονότος ότι η Samsung είναι ο κύριος προμηθευτής οθονών-οθονών για την Apple, η υψηλή κερδοφορία των εξαρτημάτων έχει φέρει μεγάλα έσοδα στον κατασκευαστή της Νότιας Κορέας. Η προσφορά εμφάνισης για το iPhone XS και XS Max φθάνει από το 25% έως το 30% των συνολικών πωλήσεων των οθονών της Samsung.

Το καλοκαίρι, η Samsung ανακοίνωσε μείωση 22% στα έσοδά της από κινητές συσκευές, παρά το γεγονός ότι το δεύτερο τρίμηνο πώλησε 83% περισσότερα smartphones από ό, τι το πρώτο τρίμηνο. Ο νοτιοκορεατικός όμιλος πούλησε 71,5 εκατομμύρια συσκευές στο δεύτερο τρίμηνο του 2018. Για λόγους σύγκρισης, η Apple πώλησε 41,3 εκατομμύρια smartphones, αλλά σύμφωνα με τη Samsung, έλαβε το ήμισυ του καθαρού κέρδους από την εταιρεία από το Cupertino.

Ενώ οι πωλήσεις της κινητής μονάδας της Samsung πέφτουν, μια απροσδόκητη πηγή εσόδων στο πρόσωπο της Apple την βοήθησε να κάνει κέρδη ρεκόρ.
  argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ