2018-10-14 10:02:13
Φωτογραφία για ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΤΕ χώρο μετά την εγκατάσταση των Windows 10 έκδοση 1809
Εάν εγκαταστήσατε τα Windows 10 έκδοση 1809 “October 2018 Update” ίσως να παρατηρήσατε ότι ο ελεύθερος χώρος στο δίσκο σας μειώθηκε σημαντικά. Μπορείτε να κερδίσετε μέχρι 20 Gigabytes διαγράφοντας απλά τα παλιά αρχεία εγκατάστασης.

Με την εγκατάσταση κάθε νέα μεγάλης έκδοσης των windows 10, το λειτουργικό σας κατά την διάρκεια της αναβάθμισης αποθηκεύει πολλά αρχεία από το προηγούμενο εγκατεστημένο σύστημα του και γεμίζει τον σκληρό σας δίσκο με δεδομένα που δεν θα χρειαστείτε ξανά, εάν η αναβάθμισή σας είναι επιτυχής.

Ο λόγος αποθήκευσης αυτών των αρχείων είναι αν κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, να μπορεί το λειτουργικό να επιστρέψει με ασφάλεια στην προηγούμενη έκδοση των Windows. Ωστόσο, εάν η αναβάθμισή σας ήταν επιτυχής και τα πάντα λειτουργούν τέλεια, τότε δεν χρειάζεται να διατηρήσετε αυτά τα αρχεία. Μπορείτε να κερδίσετε πίσω όλον αυτόν το χώρο ακολουθώντας τις παρακάτω απλές οδηγίες.


Πριν συνεχίσετε: Λάβετε υπόψη ότι η διαγραφή αυτών των αρχείων θα καταργήσει τη δυνατότητα απεγκατάστασης των Windows 10 October 2018 Update. Δεν θα μπορείτε να επαναφέρετε την προηγούμενη έκδοση των Windows.

Βήμα 1: Ανοίξτε τις ρυθμίσεις.

Βήμα 2: Μεταβείτε στο Σύστημα > Χώρος Αποθήκευσης.

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Αλλαγή του αυτόματου τρόπου αποδέσμευσης χώρου” κάτω από την επιλογή Έλεγχος Αποθήκευσης.

Βήμα 4: Στην επόμενη σελίδα, βρείτε και μαρκάρετε το “να διαγραφούν οι προηγούμενες εκδόσεις των Windows”.

Βήμα 5: Κάντε κλικ στο κουμπί “Εκκαθάριση τώρα”

Αυτό είναι! Η εντολή σας θα αφαιρέσει όλα τα αρχεία που έχετε επιλέξει στη λίστα.

2η εναλλακτική λύση είναι να πάτε στο Ρυθμίσεις > Σύστημα > Χώρος Αποθήκευσης και να πατήσετε την εντολή “Απελευθέρωση χώρου τώρα”.

Θα εμφανιστεί μία λίστα με επιλογές για διάφορα είδη προσωρινών αρχείων. Μαρκάρετε το “Προηγούμενη(ες) εγκατάσταση(εις) των Windows” και πατήστε το πλήκτρο “Κατάργηση αρχείων”

3η εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε το κλασικό εργαλείο εκκαθάρισης δίσκου, το cleanup Disk. Το Cleanup Disk είναι ένα βασικό εργαλείο του συστήματος των Windows το οποίο σας επιτρέπει να διαγράφετε διάφορα άχρηστα αρχεία που δημιουργήθηκαν από το λειτουργικό σύστημα για να εξοικονομήσετε χώρο στο δίσκο σας. Παρόλο που η Microsoft αποσύρει την κλασική εφαρμογή “Εκκαθάριση δίσκου”, είναι δυνατή η χρήση της σε Windows 10 έκδοση 1809. Δείτε πώς:

Βήμα 1: Πατήστε τα πλήκτρα συντόμευσης Win + R στο πληκτρολόγιο σας για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση.

Βήμα 2: Στο παράθυρο διαλόγου εκτέλεση πληκτρολογήστε cleanmgr και πατήστε το πλήκτρο ΟΚ. Τα Windows 10 θα τρέξουν το cleanmgr.

Βήμα 3: Επιλέξτε τη μονάδα συστήματος όπου είναι εγκατεστημένα τα Windows. Συνήθως είναι η C: και πατήστε το πλήκτρο ΟΚ

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο κουμπί “Εκκαθάριση αρχείων συστήματος” για να μεταβείτε στην εκτεταμένη λειτουργία του εργαλείου Εκκαθάριση δίσκου.

Βήμα 5: Βρείτε και επιλέξτε το στοιχείο “Προηγούμενη(ες) εγκατάσταση(εις)”.

Βήμα 6: Κάντε κλικ στο κουμπί OK και τελειώσατε.

Στο δικό μας το παράδειγμα κερδίσαμε 19,6 GB ελεύθερο χώρο δίσκου. Ίσως να μην είναι σημαντικός για όσους έχουν πολλούς και μεγάλους σε χωρητικότητα δίσκους, αλλά υπάρχουν μηχανήματα που έχουν ένα μόνο δίσκο (laptop, tablet) ο οποίος αν είναι γεμάτος με άλλου είδους αρχεία και εργασίες, τα 20 GB είναι πολύτιμα.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Exynos 9820, έρχεται με dedicated AI unit
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Exynos 9820, έρχεται με dedicated AI unit
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ