2012-06-07 19:17:40
Φωτογραφία για Το νέο stealth πλοίο των ΗΠΑ απαντά στην Κινέζικη απειλή
Περίληψη - Μετάφραση Ελπινίκη Καρακώστα

http://global-chessboard.blogspot.gr/

Υπερσύγχρονο πολεμικό πλοίο stealth που θα μπορεί να παρακολουθεί, χωρίς να γίνεται αντιληπτό, τις ακτές της Κίνας θεμελιώνει νέα στρατηγική για το αμερικάνικο ναυτικό. Το super-stealth πλοίο θα μπορεί να πλήξει στόχους με ηλεκτρομαγνητικά όπλα. Το νέο DDG-1000 destroyer προκαλεί δέος.

Η απόκριση της Κίνας ήρθε δια στόματος Κινέζου ναυάρχου, ο οποίος είπε ότι για να βυθιστεί το DDG-1000 destroyer χρειάζεται όλο και όλο μια αρμάδα ψαράδικων καϊκιών με εκρηκτικά.

Διαβάστε περισσότερα Εντούτοις, το Πεντάγωνο προωθεί το DDG-1000 ως το καλύτερο stealth-καταστροφέα, πολεμικό πλοίο που έχει υπάρξει ποτέ- η ασημένια σφαίρα των stealth. Η ικανότητα του να κινείται διακριτικά τόσο σε βαθιά νερά όσο και πολύ κοντά σε ακτές το αναβιβάζει σε στρατηγικό κεφάλαιο για την Ασία και τον Ειρηνικό. Φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιοχές όπως ο περιοχή του Κόλπου, όμως η ικανότητα του να πλέει διακριτικά σε πολύ ρηχές ακτές υποδηλώνει ότι κατασκευάζεται με βάση τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της Ασίας, η οποία βρίθει μικρών νησιών.


Ο Αμερικανός υπουργός άμυνας Λέων Πανέττα, σε επίσκεψη του στη Σιγκαπούρη δήλωσε ότι ως το 2020 το 60 τοις εκατό του αμερικάνικου στόλου θα τοποθετηθεί στον Ειρηνικό.    

Το DDG-1000 είναι βαρύτερο από άλλα πλοία του είδους του αλλά λειτουργεί με το μισό προσωπικό. Στα ραντάρ δε θα εμφανίζεται ως ένα μικρό καίκι.

Η κατασκευή του έχει εγείρει δριμιά κριτική καθώς το κόστος του ανέρχεται στα $ 3.1 δις, τιμή διπλάσια των υπολοίπων καταστροφέων. Ωστόσο, το Αμερικάνικο ναυτικό υποστηρίζει ότι πρόκειταί για αγορά που αξίζει τα λεφτά της. Ενώ αρχικά το ναυτικό είχε εκδηλώσει επιθυμία να αγοράσει 32 πλοία, από 24 κατέβηκε στα επτά και σήμερα κατασκευάζονται μόνο τρία.

Το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ ανησυχεί για τον εκμοντερνισμό του κινέζικου ναυτικού και κατά συνέπεια για την αμερικανική ικανότητα να αναμειγνύεται στα ζητήματα της περιοχής αποτελεσματικά, στο μέλλον.

Το DDG-1000 απαντά σε αυτή την απειλή και αναμένετε να βγει στις θάλασσες το 2014.

Πηγή The guardian: http://www.guardian.co.uk/world/feedarticle/10271906
GeopoliticsDailyNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ