2018-10-16 19:55:23
Φωτογραφία για Αυτές είναι οι πιο έξυπνες ράτσες σκύλων!
Είμαστε σίγουροι ότι πιστεύετε πως το δικό σας σκυλί είναι το πιο έξυπνο απ’ όλα, μπορεί να καθίσει ή να σας ακολουθήσει εάν το φωνάξετε.

Ορισμένες ράτσες σκύλων πράγματι έχουν ιδιαίτερες ικανότητες και φαίνεται να υπακούν σε εντολές και να εκπλήσσουν ευχάριστα τους ιδιοκτήτες τους.

Στο βιβλίο «Η Νοημοσύνη των Σκύλων», ο νευροψυχολόγος Στάνλεϊ Κόρεν διακρίνει τρεις δείκτες νοημοσύνης των σκύλων: η ενστικτώδης, η προσαρμοστική και η εργατική, δηλαδή αυτή που προέρχεται από την υπακοή. Η ενστικτώδης νοημοσύνη αναφέρεται στην ικανότητα του σκυλιού να κάνει ό,τι έχει μάθει από τη φύση του. Η προσαρμοστική νοημοσύνη σχετίζεται με το τι μπορεί να μάθει ένα σκυλί από μόνο του. Η νοημοσύνη της υπακοής είναι η ικανότητα του σκύλου να μαθαίνει από τους ανθρώπους.

Ο Κόρεν επικεντρώθηκε στη νοημοσύνη της υπακοής των σκύλων, ζητώντας από επαγγελματίες κριτές σκύλων να βαθμολογήσουν 110 φυλές βάσει διαφόρων τεστ υπακοής. Από τα αποτελέσματα προέκυψαν ότι οι πιο έξυπνες ράτσες σκύλων και είναι οι εξής:


Border collie

Τα συγκεκριμένα σκυλιά είναι έξυπνα και κάποιες φορές πολύ έξυπνα. Θέλουν συνέχεια να ασχολούνται και να κάνουν πράγματα, γι’ αυτό και δεν είναι από τα σκυλιά… του καναπέ. Διαθέτουν ευφυΐα και απίστευτες ικανότητες στο να εκπαιδεύονται.

Poodles

Μη σαν αποπροσανατολίζει το χαριτωμένο πρόσωπο αυτών των σκύλων. Πρόκειται για μια έξυπνη και ευκίνητη ράτσα σκύλων, η οποία αποτελείται από σκύλους τριών διαφορετικών μεγεθών. Το τρίχωμά τους είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να προστατεύουν τα ζωτικά σημεία του σώματός τους, εάν μπουν σε νερό. Είναι σκυλιά που μαθαίνουν εύκολα, υπακούν τους ιδιοκτήτες τους και βρίσκουν πάντα, ακόμη κι αν δεν έχουν τα εφόδια, τρόπους να διασκεδάζουν.

Γερμανικός ποιμενικός

Ο Γερμανικός ποιμενικός αποτελεί τον καλύτερο… εργάτη της φυλής των σκύλων. Πρόκειται για σκυλιά που είναι απόλυτα πιστά συνήθως μόνο σε ένα άτομο και χρησιμοποιούνται από την Αστυνομία, ως σκυλιά φρουράς και στρατιωτικά σκυλιά λόγω της νοημοσύνης, της υπακοής, της δύναμης και της πιστότητάς τους.

Golden Retriever

Tα χαριτωμένα Golden Retriver είναι σκυλιά με υπομονή, οικογενειακά που δείχνουν την αγάπη τους στους ιδιοκτήτες τους. Τα συγκεκριμένα τετράποδα έχουν τη δυνατότητα γρήγορης εκμάθησης και χρησιμοποιούνται ως σκύλοι-οδηγοί αλλά και σε διασώσεις.

Doberman

Μυώδη, δυνατά και έξυπνα τα Doberman είναι ένα από τα ευγενή σκυλιά. Είναι ατρόμητα και σχεδόν πάντα σε επαγρύπνηση, γι’ αυτό και συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο προστατευτικών σκύλων του κόσμου. Έχουν ιδιαίτερες ικανότητες στο να μαθαίνουν εύκολα κι αυτό γιατί τους αρέσει να ευχαριστούν τον ιδιοκτήτη τους. Διακρίνονται για την υπακοή και την ευκινησία τους. Όμως, επειδή πρόκειται για δυνατά ζώα, η σωστή εκπαίδευση είναι το παν, διαφορετικά θα μπορούσαν να αποβούν επικίνδυνα.

Shetland sheepdog

Τα Shetland sheepdog προπονούνται εύκολα και είναι ίσως από τα πιο υπάκουα του είδους. Διακρίνονται για την ευκινησία τους, την ευαισθησία τους και τη στοργή που δείχνουν, γι’ αυτό άλλωστε η ράτσα ανήκει στα οικογενειακά σκυλιά.

Labrador retriever

Η πιο δημοφιλής ράτσα σκυλιών στην Αμερική, είναι ευγενής και έξυπνη και αποτελεί το τέλειο κατοικίδιο για οικογένεια. Είναι φιλικά, στοργικά με πολλή ενέργεια και ιδιαίτερα αθλητικά ζώα. Διακρίνονται για την ευκινησία και τις ικανότητές τους σε διασώσεις. Από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητές τους είναι η κολύμβηση.

Papillon

Αυτό το μικροσκοπικό σκυλί με τα αυτιά σε σχήμα πεταλούδας θεωρείται από τις πιο έξυπνες και παιχνιδιάρικες ράτσες. Αν και φαίνονται κομψά σκυλιά, είναι πραγματικά πολύ ισχυρά, που λόγω της ευκινησίας τους, μπορούν να ξεπεράσουν πολλούς από τους αντιπάλους τους. Αν και το μέγεθός τους τα καθιστά ιδανικά για σπίτια και διαμερίσματα, τα papillons θέλουν να βρίσκονται σε εγρήγορση και να ασχολούνται συνεχώς με δραστηριότητες.

Rottweiler

Τα Rottweiler συχνά χρησιμοποιούνται ως σκυλιά φρουράς και σε αστυνομικές επιχειρήσεις, γι’ αυτό και αγαπούν να παίρνουν το ρόλο του προστάτη. Παρά το τρομακτικό παρουσιαστικό τους πρόκειται για παιχνιδιάρικα σκυλιά. Μαθαίνουν γρήγορα και είναι ιδιαίτερα υπάκουα.

Πηγή: perierga.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δυνατοί οι ρεπόρτερ...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δυνατοί οι ρεπόρτερ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ