2018-10-23 18:47:07
Φωτογραφία για Εκοιμήθη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου του Αγίου Ορους Γέροντας Γρηγόριος- Είχε διατελέσει και ηγούμενος της Ι.Μ.Μυρτιάς
Εκοιμήθη σε ηλικία 76 ετών ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Γέροντας Γρηγόριος Ζουμής (Αρχιπελαγίτης) .

       Ο Αρχιμ. Γρηγόριος καταγόταν από την Πάρο και ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε πνευματικό τέκνο των Αγίων Φιλοθέου Ζερβάκου και Αμφιλοχίου Μακρή του εν Πάτμω.

  Είχε δεσμούς με το Αγρίνιο καθώς χρημάτισε Ηγούμενος των Ιερών Μονών Μυρτιάς (αρχές δεκαετίας του 70) και Προυσού στο Καρπενήσι, αλλά και της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου την οποία και αναστήλωσε....... Όλοι γνώριζαν την απλότητα και την εντιμότητα του βίου, αλλά και του χαρακτήρα του.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού γέροντα έγινε σήμερα το πρωί της Τρίτης και ώρα 09.00 .

Ετάφη ο Αγιορείτης γέροντας Γρηγόριος

       Σε κλίμα συγκίνησης ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η ταφή του μακαριστού γέροντος Γρηγορίου, Ηγουμένους της Μονής Δοχειαρίου Αγίου Ορους.


Μοναχοί και πιστοί αποχαιρέτησαν τον γέροντα που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και ανεχώρησε για τον Ουράνιο Πατέρα τις βραδινές ώρες.

      Ο κατά κόσμον Γρηγόριος καταγόταν από την Πάρο και ήταν απόφοιτος τού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πριν από την Εγκαταβίωσή του στο Άγιον Όρος, μόνασε στην Πάρο και την Πάτμο, «παρά τούς πόδας» των άγιων Πατέρων Φιλόθεου Ζερβάκου καί Αμφιλόχιου Μακρή.

     Διετέλεσε Ηγούμενος τής Μονής Μυρτιάς και τής Μονής Προυσού στο Καρπενήσι. Μετά, ενθρονίστηκε Ηγούμενος τής αγιορείτικης Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, την οποία αναστήλωσε και επάνδρωσε.

/www.arxon.gr

https://www.agrinionews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ