2018-10-28 07:44:17
Φωτογραφία για ME NAVTEX ΔΕΣΜΕΥΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
Με νέα NAVTEX που εξέδωσε για το Καστελόριζο, η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αποκλείοντας το νησί για τέσσερις ώρες την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, δεσμεύοντας ολόκληρη την περιοχή γύρω από την αιγιαλίτιδα ζώνη του, προκειμένου να πραγματοποιήσει ασκήσεις έρευνας και διάσωσης.

Το νέο σκηνικό έντασης έρχεται να προστεθεί στις προκλητικές δηλώσεις κορυφαίων Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με την δυνατότητα της Ελλάδας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια, επικαλούμενοι το casus belli, στην παρατεταμένη κατάσταση «συναγερμού» που επικρατεί στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και στην έξοδο τη Δευτέρα του πλωτού γεωτρύπανου «Πορθητής» για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX, το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας θα πραγματοποιήσει άσκηση Έρευνας και Διάσωσης από 11:00 μέχρι τις 15:00, σε περιοχές εκτός των χωρικών υδάτων ξένων χωρών.


Γ. Κουμουτσάκος: Η Τουρκία βάζει σε δοκιμασία την ειρήνη στην περιοχή μας

«Η νέα απαράδεκτη τουρκική NAVTEX και η επίμονη παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, διατηρούν και τροφοδοτούν την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» τονίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος. Και προσθέτει: «Η Άγκυρα βάζει έτσι σε δοκιμασία τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευαίσθητη αυτή περιοχή. Η ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά πρέπει να βρει απέναντί της όχι μόνον την Ελλάδα και τα θιγόμενα κράτη, αλλά το σύνολο της διεθνούς κοινότητας».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
28η Οκτωβρίου 1940 (2 BINTEO)
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
28η Οκτωβρίου 1940 (2 BINTEO)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ