2018-10-29 11:32:23
Φωτογραφία για ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΟΜΟΓΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
ΚΚΕ: Να διερευνηθούν πλήρως τα γεγονότα που οδήγησαν στην εκτέλεση του ομογενή

Την «πλήρη διερεύνηση των γεγονότων στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας που οδήγησαν στην εκτέλεση ενός ομογενή, από την αλβανική αστυνομία» ζητεί το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει ωστόσο το Κομμουνιστικό Κόμμα: «Η εκμετάλλευση του γεγονότος από εθνικιστικές δυνάμεις και των δύο χωρών, είναι κάτι που μόνο ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί, ιδιαίτερα, σε μια περίοδο που δυναμώνουν οι ανταγωνισμοί, οι αλληλοτροφοδουτούμενοι εθνικισμοί, ακόμη και οι συζητήσεις για αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια».

''Ποτάμι'': Η αλβανική πλευρά να δώσει πειστικές απαντήσεις

«Αναλυτικές και πειστικές απαντήσεις» για τον θάνατο του 35χρονου ομογενή, ο οποίος έπεσε νεκρός στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία, ζητεί από τα Τίρανα ''Το Ποτάμι''. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Η αλβανική πλευρά και, όχι μόνο η αλβανική αστυνομία, πρέπει να απαντήσει πώς εξελίχθηκαν όλα τα περιστατικά που οδήγησαν στον θάνατο του Κ
. Κατσιφά». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ''Το Ποτάμι'', θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για το «πώς υπήρξε η πρώτη εμπλοκή με την τοπική αστυνομία στο νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων στις Βουλιαράτες και τι έγινε στη συνέχεια με την επέμβαση της ειδικής αλβανικής μονάδας». Το κυριότερο, όπως επισημαίνει, «είναι να απαντηθεί αν δόθηκε στον Κ. Κατσιφά η δυνατότητα να παραδοθεί».

Ένωση Κεντρώων: Η δολοφονία του ομογενή θυμίζει τις δολοφονίες των Σολωμού - Ισαάκ

Την «απερίφραστη καταδίκη της για τη δολοφονία από την αλβανική αστυνομία του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα», αλλά και την «αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένειά του και σε όλον τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό» εκφράζει η Ένωση Κεντρώων. «Ο Βορειοηπειρώτης αδερφός μας πλήρωσε με τη ζωή του την ύψωση της ελληνικής σημαίας ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου» αναφέρει το κόμμα στην ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «η δολοφονία του μάς θυμίζει τις δολοφονίες των Σολωμού Σολωμού και Τάσου Ισαάκ στην Κύπρο». «Η δολοφονία αποδεικνύει τις προθέσεις των αλβανικών αρχών έναντι της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Για μια ακόμη φορά καταδεικνύεται η αναγκαιότητα η ελληνική πολιτεία να μην υποχωρεί και να υπερασπίζεται με σθεναρότητα και θάρρος τα δίκαια του ελληνισμού» σημειώνει η Ένωση Κεντρώων.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ