2012-06-08 08:30:06
Φωτογραφία για Πάμε ρε αρρώστεια!
Καλημέρα σας. Με Εθνική θα ασχοληθώ σήμερα. Με τι άλλο; Δυο μέρες μετά τα αίσχη στα γραφεία της Σούπερ Λίγκα, ευτυχώς σήμερα θα ασχοληθούμε με την άλλη πλευρά του ελληνικού ποδοσφαίρου, την ωραία, την περήφανη αυτή που γουστάρουμε, αυτή που μας έκανε να κατεβούμε στους δρόμους χιλιάδες άνθρωποι τον Ιούλη του 2004 για να πανηγυρίσουμε και όχι για να διαμαρτυρηθούμε. Θα ασχοληθούμε με αυτή την ομάδα που μας έχει κάνει να νιώσουμε περήφανοι, ότι δηλαδή δεν θα μπορέσει ποτέ να μας προσφέρει η πολιτική και οι πολιτικοί. Έτσι δεν είναι;

Στις 19:00 λοιπόν σήμερα η Εθνική μας ρίχνεται στην μάχη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος απέναντι στην Πολωνία, μια από τις διοργανώτριες χώρες του τουρνουά με ότι αυτό συνεπάγεται. Συνήθως για την ΟΥΕΦΑ, για τις εισπράξεις από τα εισιτήρια και πάει λέγοντας, είναι καλό η διοργανώτρια χώρα να περνά στην επόμενη φάση για να μην αδειάζουν από νωρίς τα γήπεδα. Δεν λέω πώς το “σπρώξιμο” θα είναι δεδομένο από πλευράς διαιτησίας αλλά είμαι σίγουρος ότι σήμερα τα... καρπούζια θα τα πάρει ο Πολωνός από το στραγάλι.


Αυτό φυσικά ουδόλως με απασχολεί γιατί και εμένα όπως και όλους εσάς φαντάζομαι αυτή η Εθνική μας έχει “κερδίσει” και μας έχει δώσει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Η Πολωνία είναι μια ομάδα που βασίζεται σε μονάδες με κυριότερη τον Λεβαντόφσκι που εδώ και δυο χρόνια κάνει παπάδες με την Ντόρτμουντ. Δεν πιστεύω όμως πώς είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί από μόνος του να πάρει ματς. Στην γερμανική ομάδα που αγωνίζεται απλά έχει παικταράδες δίπλα του που τον βοηθούν. Από την άλλη πλευρά ο Σάντος (όπως έκανε και στους συλλόγους που ήταν προπονητής) προσπαθεί να φτιάξει μια ομάδα συνόλου και αυτό το είδαμε ξεκάθαρα στην προκριματική φάση. Σαφώς και χρειάζονται και οι μονάδες αλλά και η τύχη. Τύχη είχαμε στους προκριματικούς, ελπίζω να μην μας γυρίσει την πλάτη στην πρεμιέρα.

Ο Γιώργος Καραγκούνης πριν από μερικές μέρες είπε πώς “ήρθαμε εδώ να το χαρούμε και χωρίς άγχος να πάμε για το καλύτερο”. Θεωρώ πώς δεν έκανε τυχαία αυτή τη δήλωση ο “Τυπάρας”. Ξέρει πολύ καλά πώς δεν του αρέσει να χάνει ούτε στο τάβλι και επομένως ο στόχος της Εθνικής δεν είναι να αποκομίσει εμπειρίες από την στιγμή που πριν από 8 χρόνια είχε φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Απλά ο Καραγκούνης δε θέλει να αγχώσει τους πιτσιρικάδες της Εθνικής που για πρώτη φορά θα αγωνιστούν σε μια τέτοια διοργάνωση και πάντα το άγχος είναι κακός συμβουλάτορας Προσωπικά πιστεύω πώς αν η Εθνική καταφέρει να προηγηθεί δε θα χάσει το ματς ούτε και την νίκη. Γιατί πολύ απλά θα αγχώσει τους Πολωνούς και τους οπαδούς τους που πηγαίνουν αρκετά “ψηλωμένοι” στο ματς και αυτό μπορεί να τους στοιχίσει, μακάρι, να τους στοιχίσει.

Επίσης πιστεύω ότι αυτό που είπαν οι διεθνείς “να δώσουμε χαρά στους Έλληνες που δοκιμάζονται” δεν είναι ένα απλό ένα πιασάρικο σύνθημα αλλά είναι “καύσιμο” στην ψυχολογία τους. Ξέρουν ότι σήμερα εκατομμύρια Έλληνες θα καθίσουν στην τηλεόραση να δουν το ματς και θα περιμένουν το θετικό αποτέλεσμα για να ξεσπάσουν, να βγάλουν τα εσώψυχά τους, να ακούσουν ξανά το “για την Ελλάδα ρε γαμώτο”. Πάμε ρε αρρώστεια! Κάνε μας ξανά περήφανους!
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ