2018-11-04 23:27:07
Φωτογραφία για Γιατί αντιδρούν οι συνδικαλιστές του ΛΣ στην πρόταση τού Αρχηγού για τις νέες αρμοδιότητες
Αναγνώστης του bloko.gr σχολιάζει την πρόταση που υπάρχει στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας για την αύξηση των αρμοδιοτήτων του Λ.Σ στην στεριά: «Σε μία περίοδο 

που το Λιμενικό Σώμα έχει μπει στη συνείδηση των Ελλήνων ως ο θεματοφύλακας της ασφάλειας της χώρας και της προστασίας των πολιτών μια νέα διάταξη που βρίσκεται ενταγμένη στο προς ψήφιση  Νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ  έρχεται να προκαλέσει αντιδράσεις και ρωγμές στις σχέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος με τη Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

      Όπως προκύπτει από το Άρθρο 20 του υ Νομοσχεδίου  οι Λιμενικοί που δεν επαρκούν  να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες σε ξηρά και θάλασσα τελικά θα επωμιστούν την  αστυνόμευση και τον έλεγχο τροχαίας κίνησης σε αιγιαλό και παραλία.

Είναι ευρέως γνωστό στο κύκλο των Λιμενικών ότι η πρόταση για την αύξηση των αρμοδιοτήτων ανήκει στον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Ράπτη Σταμάτιο προκειμένου να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Σώματος και στην ξηρά .


Βέβαια το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του μετά τη μείωση των οργανικών θέσεων (κατά 2.500) και τον Καλλικράτη το 2014 αλλά και την έξαρση του μεταναστευτικού έχει φτάσει στα όρια του .

Αυτό υποχρέωσε του Συνδικαλιστές να εκφράσουν την ανησυχία τους για τη νέα αυτή  εξέλιξη καθώς θεωρούν ,χωρίς  να την βλέπουν αρνητικά, ότι δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή αν προηγουμένως δεν υπάρξει και η πολυπόθητη  αύξηση των οργανικών θέσεων . 

Επίσημα αρνητικά έχει τοποθετηθεί η Π.Ε.Α.Λ.Σ. , οι εκπρόσωποι των Αποστράτων  του ΛΣ πολλές  επαρχιακές  Ενώσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ ενώ αναμένεται και η επίσημη τοποθέτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας .

Σίγουρα θα ακολουθήσουν συσκέψεις του Υπουργού Ναυτιλίας κ.Κουβέλη που σε κάθε περίπτωση σκοπό, θα έχουν να βρεθεί η χρυσή τομή .»
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ