2018-11-09 19:20:25
Φωτογραφία για Ο κύριος προμηθευτής της τεχνολογίας Face ID για την Apple θα γίνει μέρος άλλης εταιρείας.
Ένας μεγάλος κατασκευαστής οπτικών συστημάτων η II-VI ανακοίνωσε την αγορά της Finisar, ενός βασικού προμηθευτή για το Face ID στην Apple. Το δελτίο τύπου δημοσιεύεται στον επίσημο δικτυακό τόπο II-VI.

Η εταιρία II-VI ανακοίνωσε τη συμφωνία την Παρασκευή το πρωί, την ένατη Νοεμβρίου του 2018. Θα αγοράσει την Finisar μαζί με μετρητά και μετοχές αξίας 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι μέτοχοι της Finisar θα είναι ιδιοκτήτες του 31% της εταιρείας.

Η Finisar παράγει λέιζερ υπερύθρων που εκπέμπουν σε επιφάνειες με έναν κατακόρυφο συντονιστή και τις χρησιμοποιεί για να δημιουργήσουν το σύστημα Face ID, καθώς και στον αισθητήρα μέσα στο AirPods.

Τον Δεκέμβριο του 2017, η Apple επένδυσε 390 εκατομμύρια δολάρια στην Finisar, αλλά στη συνέχεια οι λεπτομέρειες της συνεργασίας δεν αποκαλύφθηκαν. Αργότερα αποδείχθηκε ότι το ποσό αυτό ήταν προκαταβολή για τις μελλοντικές παραγγελίες. Τα χρήματα δοθήκαν  για να προστατεύσει τα στοιχεία του συστήματος Face ID που είναι  ενσωματωμένα στο iPhone XS, iPhone XR και iPad Pro 2018, καθώς και να εμποδίσει τους ανταγωνιστές όπως την Samsung, την Huawei και άλλοι που εργάζονται στην ανάπτυξη παρόμοιων λειτουργιών.


Η Finisar ανακοίνωσε μεγάλα σχέδια στο Τέξας στις αρχές του έτους και η συγχώνευση με το II-VI θα τους βοηθήσει μόνο να πραγματοποιήσουν.

"Τα καταστροφικά megatrends που προκαλούνται από την καινοτόμο χρήση λέιζερ και άλλων μηχανικών υλικών παρουσιάζουν τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης και για τις δύο εταιρείες μας", δήλωσε ο Vincent Muttera, ανώτατος διευθυντής II-VI, μελλοντικός γενικός διευθυντής των συνδυασμένων II-VI και Finisar.

Οι μετοχές και των δύο κατασκευαστών σήμερα μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης αυξήθηκαν.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ