2018-11-13 08:45:22
Φωτογραφία για Ανυπόφορα Πράγματα Στην Ελληνική Τηλεόραση...
Πείτε με περίεργο, πείτε με ψυχαναγκαστικό, αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν αντέχω στην ελληνική τηλεόραση. Και είπα να τα συγκεντρώσω σε ένα κείμενο, για να θυμόμαστε τα βασικά “ΝΟΤ ΤΟ DO” της σεζόν.

- Όταν ο/η παρουσιαστής/ρια δεν ξέρει τι λέει

Προλογίζεις ένα θέμα και έχεις κάθε δικαίωμα να μη γνωρίζεις τα ΠΑΝΤΑ για αυτό. Δικαίωμα έχεις, αλλά δικαιολογία δεν έχεις. Εκεί συμφωνούμε πως κάνεις μέτρια τη δουλειά σου. Έχεις και συνεργάτες δίπλα σου που σε κοιτούν με βλέμμα αγελάδας να καταστρέφεις το θέμα τους και μένουν άπραγοι, γιατί αν σε διακόψουν, ποιος ξέρει τι θα τους βρει στο μπρέικ. Και άντε πες δικαίωμα έχεις, δικαιολογία δεν έχεις, αυτοσεβασμό να μη λες βλακείες δεν έχεις; Πώς θα σου φαινόταν να προλογίζω το «Χτυποκάρδια στο θρανίο» και να γράψω πως η Χ ηθοποιός θα υποδυθεί τη Λίζα Παπασταύρου (όπως λεγόταν η Αλίκη στην άλλη «μαθητική» της ταινία, ας πούμε).


- Όταν έχεις καλεσμένο αλλά δεν ξέρεις ούτε τα βασικά

Υποδέχεσαι έναν άνθρωπο για να σου μιλήσει για τη νέα του δουλειά. Υποθετικά, λέμε τώρα, πως παρουσιάζει ένα υπερλαμπερό show στο κανάλι που δουλεύεις. Και αυτός ο άνθρωπος έχει καταφέρει πέντε πράγματα στη δουλειά του. Και εσύ του μιλάς μόνο για την πιο πρόσφατη δουλειά του, για τα γκομενικά του, για τον τάδε τσακωμό του και κάποια στιγμή του πετάς κι ένα “α εσύ δεν είχες κάνει και αυτό;” σαν να τον ρωτάς που είχε πάει διακοπές το 2005. Ρε φίλε, κάτσε διάβασε πριν του πεις καλησπέρα. You had one thing.

- Όταν κάνεις πως δεν ξέρεις ποιος είναι ο άλλος 

Όταν κάποιος έχει πει κάτι αρνητικό για σένα, έχει διαψεύσει ευθέως κάτι, λόγου χάρη, την απίστευτη μούφα που είπες στην εκπομπή σου, και εσύ σχολιάζεις κοιτώντας το ταβάνι την επομένη “Έκανε και μια ανάρτηση ο Χ απευθυνόμενος σε εμάς. Να πούμε ότι είναι και παρουσιαστής στο Ψ κανάλι, ε; Γιατί ο κόσμος δεν έχει υποχρέωση να ξέρει και τα πάντα”. Ναι, αλλά όταν έλεγες την απίστευτη μούφα για εκείνο, ήξερες καλά ποιος είναι. Τώρα σε πήρε ο πόνος. 

- Όταν πρέπει να κάνεις πρόμο στο κανάλι σου και λες τα «μούσια» του αιώνα

Εντάξει, βρωμοδουλειά και αυτή του παρουσιαστή. Ορισμένες φορές βαρέα και ανθυγιεινά μη σου πω, αλλά βρε πουλάκι μου δεν γίνεται να προλογίζεις ένα πρόγραμμα που κάνει με το ζόρι 8% ως το καυτό νέο της ημέρας. Για να μη σου μιλήσω για την ώρα που υποδέχεσαι τον καλεσμένο- εκπρόσωπο του προγράμματος, τους λες ένα “σκίζετε” και σε κοιτάει με ύφος λεμούριου και αναγκαστικά συμφωνεί – γιατί τι να πει κι αυτός, εδώ που έμπλεξε.

- Όταν έχεις στάξει φαρμάκι για κάποιον, αλλά όταν σου έρθει καλεσμένος είσαι κερί αναμένο.

«Ας της πει κάποιος πως δεν τιμάει κανέναν αυτό που κάνει» και άλλα τέτοια NLP quotes είναι συχνά σχόλια για επαγγελματικές κινήσεις άλλων γνωστών ανθρώπων. Μπορούμε να πούμε, για παράδειγμα, ότι δεν έχει τόπο, δεν έχει ελπίδα αυτός ο άλλος γνωστός άνθρωπος. Ωστόσο, όλα αυτά λέγονται μέχρι να σου έρθει για καλεσμένος. Εκεί κερί αναμμένο ο παρουσιαστής, κάθεται και τον ρωτάει για την επαγγελματική επιτυχία που βιώνει, και τι καλά που δένει η πέτρα με το ξύλο στον ειδυλλιακό Παρνασσό, αλλά κουβέντα για το «έγκλημα» που διαπράχθηκε προ ολίγων ημερών. Ουέ και αλίμονο αν αυτός ο άνθρωπος, βέβαια, θυμάται τι δηλητήριο έχεις πετάξει για εκείνον και σου ζητήσει τον λόγο. 

- Όταν θες να μιλήσεις για το hot θέμα των ημερών, αλλά θες να πεις μόνο αυτό που σε συμφέρει

Ας πούμε ότι ξεκινάς να μιλήσεις για ένα τηλεοπτικό περιστατικό που έχει παρακολουθήσει όλη η Ελλάδα. Και μάλιστα όχι ένα τυχαίο περιστατικό, αλλά ένα σκηνικό που ανέτρεψε για παράδειγμα τα δεδομένα σε ένα ριάλιτι. Και θες να πεις το μακρύ σου και το κοντό σου στο πάνελ που υπηρετείς. Αλλά δεν θες να πεις ούτε το ριάλιτι, ούτε το πόσο μεγάλη επιτυχία κάνει, ούτε να δώσεις αξία στο ίδιο το πρόγραμμα, αλλά σε μία μόνο συμπεριφορά η οποία σε ενοχλεί. Όχι, δεν θέλω να σε πικράνω, δεν μπορείς έτσι. Θα κάτσεις να δεις τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχει συμβεί, τι είπαν οι εμπλεκόμενοι και όταν έρθει η ώρα να πεις τη δική σου γνώμη να την πεις σχολιάζοντας όλη την κατάσταση, όχι μόνο αυτό που σε βολεύει.

Και κάπου εδώ έρχεται η αγαπημένη μου ατάκα: άμα δεν μπορείς, μην το κάνεις.

Αλλά τι να κάνεις; Να κάτσεις να μαλώσεις;

yupiii.gr-Κωνσταντίνος Αντωνάτος

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ