2018-11-13 10:40:24
Φωτογραφία για Σε «Λεωφόρο Ευελπίδων» μετονομάστηκε η λεωφόρος Βάρης – Κορωπίου
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Στην τελετή μετονομασίας της Λεωφόρου Βάρης - Κορωπίου σε «Λεωφόρο Ευελπίδων» και στην ανακήρυξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη του Δήμου Βάρης - Βούλας – Βουλιαγμένης και στην απονομή του Χρυσού Μεταλλίου του Δήμου, παρέστη σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Η τελετή της μετονομασίας της Λεωφόρου Βάρης - Κορωπίου σε «Λεωφόρο Ευελπίδων» πραγματοποιήθηκε αρχικώς στον έμπροσθεν της κεντρικής εισόδου της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη στα αποκαλυπτήρια της οδικής πινακίδας με τη νέα ονομασία, μετά από σύντομες προσφωνήσεις τόσο από τον Διοικητή της ΣΣΕ Υποστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, όσο και από τον Αρχηγό ΓΕΣ. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 190 χρόνια από της συγκροτήσεως της ΣΣΕ, που πραγματοποιήθηκε το 1828 από τον τότε πρώτο κυβερνήτη της χώρας Ιωάννη Καποδίστρια.


Αργότερα, πραγματοποιήθηκε και η τελετή στο Δημαρχείο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης με τον Δήμαρχο πρώην πιλότο της Ολυμπιακής Αεροπορίας Γρηγόρη Κωνσταντέλλο να υλοποιεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να ανακηρύσσει επίτιμο δημότη του Δήμου τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προς τον οποίο επιδόθηκε και το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου.

Στην ομιλία του αποδοχής της τιμητικής διακρίσεως από τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτός αναφέρθηκε τόσο στο ρόλο και στην προσφορά που διαδραμάτισε στην πορεία του Έθνους η δημιουργία της ΣΣΕ, όσο και στα εθνικά θέματα, όπου επανέλαβε για μία ακόμα φορά τις εθνικές θέσεις επ’ αυτών.

(ΠΗΓΗ: newpost.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ