2018-11-14 21:39:23
Φωτογραφία για Τα τρόφιμα που δεν θα παράγγελνε ποτέ ένας σεφ ως πελάτης σε ένα εστιατόριο!
Έχουν πολλές γνώσεις τόσο για τα τρόφιμα, όσο και για τις διαδικασίες προετοιμασίες των φαγητών.

Οι σεφ, όμως, αποφεύγουν συγκεκριμένα πιάτα όταν οι ίδιοι είναι πελάτες σε ένα εστιατόριο. Τι δεν θα παράγγελνε, λοιπόν, ποτέ ένας σεφ σε ένα εστιατόριο το οποίο έχει επισκεφθεί ως πελάτης;

Το πιάτο ημέρας

Οι μετρ των εστιατορίων συνήθως προτείνουν στους πελάτες το πιάτο της ημέρας. Οι σεφ αποκαλύπτουν ότι ορισμένα εστιατόρια επιλέγουν το πιάτο ημέρας, ανάλογα με το τι πρόκειται να λήξει ή ποια τρόφιμα θέλουν να τελειώσουν πιο γρήγορα από τις προμήθειες. Για το λόγο αυτό, οι σεφ, ως πελάτες, ζητάνε από το σερβιτόρο να τους προτείνει ένα πιάτο με τοπικά προϊόντα ή με τα πιο φρέσκα της ημέρας.

Ψωμί

Το πρώτο τρόφιμο που έρχεται σε κάθε τραπέζι, είναι το ψωμί και όλοι «πέφτουν με τα μούτρα» επάνω του. Οι σεφ, όμως, δεν «επιτίθενται» στο ψωμί στα εστιατόρια. Κι αυτό γιατί γνωρίζουν ότι μπορεί, προσοχή μπορεί, να είναι ξαναζεσταμένο ή αυτό που περίσσεψε από προηγούμενο τραπέζι. Αρκετοί το αντιμετωπίζουν με χιούμορ, λέγοντας ότι αν δεν γίνει έλεγχος δακτυλικών αποτυπωμάτων, δεν το τρώνε. Οι σεφ κάτι παραπάνω ξέρουν.


Στρείδια

Ορισμένοι επαγγελματίες σεφ δεν επιλέγουν να φάνε ψάρι, αν το εστιατόριο δεν είναι κοντά ή και πάνω στη θάλασσα. Αλλά κι έτσι να είναι, δεν επιλέγουν το ψάρι. Τονίζουν ότι αν ο μάγειρας δεν χειριστεί και αποθηκεύσει σωστά τα στρείδια, μπορούν να αποβούν επικίνδυνα.

Κοτόπουλο

Οι σεφ δεν συνηθίζουν να τρώνε κοτόπουλο, γιατί συνήθως είναι πιο ψημένο απ’ ότι πρέπει. Οι μάγειρες αποφεύγουν να τρώνε κοτόπουλο, επειδή είναι πολύ ακριβό για την ποιότητά του. Συνήθως το μαγειρεύουν με τους παραδοσιακούς τρόπους και όχι με πρωτότυπες συνταγές. Προτιμούν να μαγειρεύουν το κοτόπουλο στο σπίτι τους.

Αλυσίδες εστιατορίων

Δεν είναι εγγυημένο πόσο φρέσκα είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια αλυσίδων. Οι σεφ υποστηρίζουν ότι σε αυτά τα εστιατόρια, τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι πάντα κατεψυγμένα. Τα εστιατόρια με ποικίλα μενού, προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις, διατηρούν τεράστιες ποσότητες πρώτων υλών. Δηλαδή, δεν χρησιμοποιούν φρέσκα προϊόντα.

Σαλάτες

Οι σεφ, όταν πάνε σε εστιατόρια, δεν επιλέγουν καν να φάνε σαλάτα. Δεν έχει καμία σχέση με την υγιεινή ή το πόσο φρέσκα είναι τα λαχανικά. Θέλουν απλώς να ελέγξουν τη δημιουργικότητα των σεφ και προσπερνάνε τελείως τις σαλάτες στο μενού. Θέλουν να δοκιμάζουν διαφορετικές γεύσεις και συναρπαστικά πιάτα και όχι κάτι που μπορούν να βρουν παντού.

Τσιπς και ξηρούς καρπούς

Τα συνηθέστερα συνοδευτικά των ποτών είναι οι ξηροί καρποί και τα τσιπς. Οι σεφ αποφεύγουν να τα δοκιμάζουν, για λόγους υγιεινής και όχι μόνο. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί πριν από εκείνους έχουν «βυθιστεί» κι άλλα δάκτυλα μέσα στα μπολάκια που τα σερβίρουν. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί δεν θέλουν να τους κόψουν την όρεξη. Αυτοί ξέρουν Φυσικά οι παρατηρήσεις τους αποτελούν γενικεύσεις και δεν σημαίνει ότι έχουν την ισχύ κανόνα. Εν ολίγοις, οι παρατηρήσεις τους δεν ισχύουν για όλα τα εστιατόρια.

Πηγή: valueforlife.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ