2018-11-15 12:52:13
Φωτογραφία για Πώς έδυσε ο ήλιος για το κύκλωμα τής κοκαΐνης σε Ελλάδα και Εκουαδόρ - Ακόμα δύο
Sunset (=ηλιοβασίλεμα) είναι το όνομα τού ιστιοπλοϊκού, που εντόπισαν στο Εκουαδόρ, και είχε μετασκευαστεί σε κάθε σημείο του, για τη μεταφορά των 382 κιλών κοκαΐνης. Τα στελέχη της

Δίωξης Ναρκωτικών πέρασαν χειροπέδες σε τρία άτομα επί ελληνικού εδάφους, δύο Έλληνες επιχειρηματίες και έναν από την Αλβανία με ελληνική υπηκοότητα 41 ετών, ενώ στο Εκουαδόρ οι αρχές συνέλαβαν αρχικά έξι άτομα, μέλη του πληρώματος, ενώ πριν από λίγες ώρες έπιασαν ακόμα δύο άτομα και μάλιστα ο ένας πιθανολογείται ότι είναι αδελφός του 41χρονου, που συνελήφθη στη χώρα μας.

Οι τρεις συλληφθέντες φαίνεται ότι είχαν χρηματοδοτήσει τη μεταφορά των ναρκωτικών από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία, προς 1.500.000€, και θεωρούσαν ότι έκαναν μία "ασφαλή επένδυση", καθώς δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι οι αρχές ασφαλείας θα έφθαναν στα ίχνη τους καθώς τα πάντα έγιναν στο εξωτερικό.

Ο συνδετικός κρίκος με τα καρτέλ του Εκουαδόρ φαίνεται πως είναι ο 41χρονος, ενώ την αγορά των ναρκωτικών φαίνεται ότι έκανε η "Αλβανική Μαφία", που πλήρωσε τουλάχιστον 1.200.000 δολάρια.

Τα ναρκωτικά θα πήγαιναν στην Αυστραλία, όπου η τιμή τους εκεί ξεπερνά τα 38 εκατομμύρια ευρώ στην ύψιστη καθαρότητα.

Ο 41χρονος, μάλιστα, είχε συλληφθεί στην Ιταλία για κατοχή διακοσίων κιλών ακατέργαστης κάνναβης, ενώ ο ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων είχε καταδικαστικές αποφάσεις για οικονομικής φύσης αδίκημα.

Μανώλης Ασαριώτης
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ