2018-11-16 14:46:09
Φωτογραφία για Να μην παγώσει η έρευνα της Novartis προτείνει η Εισαγγελέας
Να μην παγώσει η έρευνα που διενεργούν οι εισαγγελείς Διαφθοράς για τη Novartis, ως προς το σκέλος που αφορά στον γιατρό Λάζαρο Καρνέζη, σύζυγο της Ελένης Ράικου, πρότεινε

η Εισαγγελέας Εφετών Ράνια Σταθέα προς το Δικαστικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για απάντηση σε σχετικό ερώτημα της αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί τον Μάρτιο.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν μεροληψία στη στάση τους, ούτε υπάρχουν ευθύνες της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρών της για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας που αφορούν στον σύζυγο της κυρίας Ράικου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Σταθέα σημειώνει ότι για το καλό της πολιτείας και της Δικαιοσύνης η έρευνα για τη Novartis πρέπει να συνεχιστεί τάχιστα και να μην «παγώσει» ούτε για μία στιγμή. Τον λόγο, πλέον, έχει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών που θα κρίνει το ζήτημα με σχετικό βούλευμά του.


Υπενθυμίζεται ότι η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ε. Ράικου και ο σύζυγός της Λ. Καρνέζης προσέφυγαν στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας σε βάρος της Ελ. Τουλουπάκη και των επίκουρών της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, χαρακτηρίζοντας τους ως υπευθύνους για τη διαρροή της είδησης περί εμπλοκής του γιατρού στην υπόθεση της Novartis, και ειδικά στο σκέλος που αφορά χρηματισμό γιατρών για την προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων της φαρμακοβιομηχναίας.

Οι προσφεύγοντες ζητούν για παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης συνολική χρηματική αποζημίωση 300.000 ευρώ από τους 3 εισαγγελείς.

ethnos.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ