2018-11-16 21:39:13
Φωτογραφία για Διαφορετική εφέτος η κατάσταση δοκιμασίας της ΕΛΑΣ σε επέτειο του Πολυτεχνείου - Toυ Μιχάλη Δημητρίου
Από το facebook του Μιχάλη Δημητρίου

Πρώτες εξετάσεις του (...πολωμένου) γυναικείου δίδυμου εξουσίας Γεροβασίλη- Παπακώστα του διήμερου του Πολυτεχνείου, σήμερα και αύριο. Τα αστυνομικά τμήματα σε καθεστώς ...αυτοπροστασίας.

Φόβοι για επιθέσεις αναρχικών της βίας και του «Ρουβίκωνα» στα Εξάρχεια και στην πορεία. Δρακόντεια μέτρα για το Πολυτεχνείο: «Μυστικοί» αστυνομικοί, drones και άλλοι 5.000 στους δρόμους και στα.. αυτοπροστατευόμενα αστυνομικά τμήματα και δημόσια κτίρια, για τα οποία υπάρχουν φόβοι ότι θα αποτελέσουν στόχους επιθέσεων βίας, μολότοφ και βανδαλισμών.

Διαφορετική εφέτος η κατάσταση δοκιμασίας της ΕΛΑΣ σε επέτειο του ¨Πολυτεχνείου.

Καταρχήν, πρόκειται για πρώτες εξετάσεις του(...πολωμένου και με κακές προσωπικές και υπηρεσιακές σχέσεις με την υφυπουργό να καπελώνει δημόσια συνεχώς την σιωπηλή υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ) γυναικείου δίδυμου εξουσίας Γεροβασίλη-Παπακώστα κατά το διήμερο του Πολυτεχνείου, σήμερα και αύριο.


Κατά τα άλλα σε κατάσταση συναγερμού είναι η αστυνομία, ενόψει των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι οποίες θα κορυφωθούν το Σάββατο, με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.(την ώρα που ο αμερικανό πρέσβη δοξάζει, ασύγκριτα, τον Έλληνα Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση Τσίπρα για τη στενή και πολλαπλή συνεργασία τους και στον αμυντικό τομέα, όπως οι νέες βάσεις και πολεμικές-επενδυτικές συμφωνίες).

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα επιστρατευθούν, για τα δρακόντεια μέτρα που θα ληφθούν, ενώ πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πετούν συνεχώς drones αλλά και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., για την κατόπτευση της περιοχής και προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Στα Εξάρχεια θα βρίσκονται πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί, που θα παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις, αλλά και κτίρια τα οποία είναι υπό κατάληψη. Επιπλέον, ο σχεδιασμός της αστυνομίας προβλέπει την παρουσία ισχυρών δυνάμεων στο κέντρο της πρωτεύουσας, ιδιαίτερα έξω από αστυνομικά τμήματα και κτίρια κρατικών υπηρεσιών. Εχουν εφέτος ανάγκης έντονης αυτοπροστασίας τα Αστυνομικά Τμήματα καθώς ήδη .έχουν γίνει στόχοι και ίσως ξαναγίνουν το διήμερο αυτό στόχοι επιθέσεων βίας, μολότωφ και βανδαλισμών.. Και βεβαίως διάφορα δημόσια κτίρια, Τράπεζες, ξένες πρεσβείες και τα πνευματικά τους ιδρύματα.

Οι αστυνομικοί καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί για:

•επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων,

•κτιρίων αστυνομικού ενδιαφέροντος,

•μεμονωμένων αστυνομικών δυνάμεων,

•ορμητήρια κουκουλοφόρων μέσα σε καταλήψεις.

Σε 4986 ανέρχονται οι αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας για τη επέτειο του Πολυτεχνείου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ που παρουσιάζει «Το Βήμα». Η κινητοποίηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο αναστάτωσης στην ΕΛ.ΑΣ μετά τις τελευταίες έκτακτες κρίσεις στο αστυνομικό σώμα όπου ανάμεσα στους αλλους αποχώρησαν τουλάχιστον 10-12 αξιωματικοί που είχαν τα προηγούμενα χρόνια αυτό ακριβώς το έργο χειρισμού κινητοποιήσεων και επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ καταγγέλλουν την ηγεσία του Σώματος για «παραχωρητική στάση απέναντι σε αντιεξουσιαστές».

Με ανώτατους όμως αξιωματικούς ν αποδίδουν σε πολλούς ένστολους χαλαρότητα κι αδιαφορία. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, την Τετάρτη υπήρξε περιστατικό απώλειας από αστυνομικό που περιπολούσε στην περιοχή του Φιλοπάππου ενός υπηρεσιακού ασυρμάτου που κατέληξε στα χέρια αγνώστων.

Κύριο μέλημα των διωκτικών αρχών είναι να μην υπάρξουν εκτεταμένα επεισόδια στη Αθήνα και να περιορισθούν- όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια- στην περιοχή των Εξαρχείων. Στα μέτρα ασφαλείας θα συμμετέχουν διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν έλθει από Βοιωτία, Ηλεία κι αλλού, αστυνομικοί ειδικών υπηρεσιών που θα λειτουργούν ως «τοποτηρητές» σε διάφορα σημεία της Αθήνας για τις μετακινήσεις αντιεξουσιαστών.

Επιπλέον ήδη υπάρχει παρακολούθηση υπόπτων για τον τυχόν εντοπισμό χώρων απόκρυψης μολότοφ κι άλλων υλικών για οδομαχίες. Όπως έχει ήδη αναφέρει Το Βήμα, στο επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ θα δίνεται εικόνα από drones και ελικόπτερα. Εκφράζεται ακόμη φόβος για κάποια αιφνιδιαστική κίνηση αντιεξουσιαστών που μπορεί να προκαλέσουν διαφορετικά μέτωπα συγκρούσεων στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες έχουν δοθεί εντολές για χρήση χειροβοβίδων κρότου λάμψης ενώ έχουν ορισθεί και ομάδες συλλήψεων.

Τέλος, διαρκής φόβος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ είναι μία νέα επίθεση, τις επόμενες ημέρες, από ένοπλες οργανώσεις (όπως η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» και «Επαναστατική Αυτοάμυνα») που δεν έχουν εξαρθρωθεί αλλά και να μην υπάρξει κάποιο επεισόδιο με τραυματισμούς.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ