2018-11-17 22:02:37
Φωτογραφία για Καλαμάτα: Κακοποίησαν ηλικιωμένη για να αρπάξουν... 11 ευρώ
Συγκλόνισαν το ακροατήριο οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της ληστείας που είχε γίνει μέρα- μεσημέρι στην Καλάματα με θύμα μια υπέργηρη γυναίκα, που είχε δεχθεί επίθεση από δυο νεαρούς

τσιγγάνους μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Οι δράστες την κακοποίησαν για να αρπάξουν όλα κι όλα... 11 ευρώ!

Οι ληστές, που είναι αδέλφια, κάθισαν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο οποίο ο γιος της άτυχης 92χρονης περιέγραψε πώς βρήκε τη μητέρα του να τρέμει σύγκορμη σε άθλια κατάσταση, με το πρόσωπό της μελανιασμένο από τα χέρια των δραστών που της έκλεισαν βία το στόμα και την ακινητοποίησαν στην αυλή του σπιτιού, όπου είχαν εισβάλει πηδώντας τον φράχτη. Πριν φύγουν, έφτασε ο δεύτερος γιος του θύματος, αλλά του επιτέθηκαν και έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του!

Οι κατηγορούμενοι δικαιολογήθηκαν ότι τα σημάδια στο πρόσωπο της γριούλας προήλθαν από την προσπάθειά τους να της προσφέρουν τις... πρώτες βοήθειες, επειδή τάχα λιποθύμησε μόλις τους είδε μπροστά της! Ωστόσο, το δικαστήριο καταδίκασε τον μεγαλύτερο σε κάθειρξη επτά ετών, ενώ στον αδελφό του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, με τον όρο να δίνει το παρών μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και να τεθεί υπό την εποπτεία επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

protothema.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ