2018-11-19 11:10:37
Φωτογραφία για Τί άφησε πίσω του το Πολυτεχνείο και τί φέρνει το αύριο...
Αναμφίβολα η αστυνομία κέρδισε το πρώτο ημίχρονο στην αναμέτρηση με το αντιεξουσιαστικό κίνημα και τη μάχη στο οδόφραγμα. Πλην όμως, είναι αυτό που φαίνεται ως

προφανές ή πίσω κρύβει μια οφθαλμαπάτη και μία φενάκη;

Καταρχήν, το Πολυτεχνείο αφήνει πίσω μία ορφανή ακόμα βόμβα και μάλιστα σε στόχο ύψιστης σπουδαιότητας. Όσο δεν υπάρχει γραπτό κείμενο με ανάληψη ευθύνης ο φόβος για κύκλο χτυπημάτων ομοειδών ή επάλληλων στόχων, παραμένει ρεαλιστικά ανοιχτός. Ας μην ξεχνάμε ότι η μεταπολίτευση έφερε γενιές τρομοκρατών, που συμβάδισαν σε δίδυμο κατά κανόνα σχηματισμό οργανώσεων, έχοντας διαφορετική ιδεαλιστική οπτική και κλιμάκωση της ένοπλης βίας. Σήμερα, σε μία περίοδο που κυριαρχεί ο νιχιλισμός (μηδενισμός), μπορεί τα ιδεοληπτικά όρια να θεωρούνται δυσδιάκριτα, η στόχευση όμως ενδέχεται να παραμείνει ως είχε. Με θεαματικές αποκλίσεις στην καθεαυτή ενέργεια.

Γράφαμε επίσης στο bloko.gr για τον φόβο του καλάσνικοφ, ο οποίος παραμένει και αυτός υπαρκτός.


Η αστυνομία κέρδισε τις εντυπώσεις, χωρίς κάτι να έχει διαφοροποιηθεί ουσιαστικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στον σχεδιασμό διαχείρισης μιας οδομαχίας. Οι ίδιες μολότοφ και πιθανώς σε μεγαλύτερη ποσότητα, οι ίδιες φωτιές στους ίδιους δρόμους και οι ίδιες ζημιές στον ιστορικό χώρο του ΕΜΠ. Οι διαφορές εντοπίζονται στο drone που υπεκατέστησε το ελικόπτερο και κυρίως, η προσθήκη του Αίαντα στον κατασταλτικό μηχανισμό.

Ήταν όμως ενδεδειγμένη η παρουσία- χρήση του Αίαντα στο ... πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης; Συνήθως, οι προπονητές κρατούν τους κρυφούς άσσους για το τέλος του ματς. Εκτός και αν στην παράταση της αναμέτρησης (βλέπε 6 Δεκέμβρη) πετάξουν οι επικεφαλής των μέτρων -έχοντας την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας- στο τραπέζι κι άλλα χαρτιά. Όπως οι πλαστικές σφαίρες, οι χρωμόσφαιρες και τα paintball, ή ακόμη και εκείνα τα απίθανα μηχανήματα που εκτοξεύουν ... μπαλάκια του τένις! Ίδωμεν.

Το θέμα είναι ότι συνήθως οι στρατηγοί, επιδιώκουν να κερδίσουν τον πόλεμο και όχι την πρώτη μάχη. Επαναλαμβάνουμε όμως, πως σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε τον δρόμο στην οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει ανεμπόδιστα στην κλιμάκωση των μέσων καταστολής. Καθώς αυτοί που τα αφόριζαν, τώρα θριαμβολογούν για την ενεργοποίηση τους.

του Γιώργου Καραϊβάζ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ