2012-06-08 16:55:30
Φωτογραφία για Οι διακρίσεις φέρνουν συγκρούσεις στην Ευρωζώνη
Στα όρια του εμφυλίου βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ευρωζώνη, αν επαληθευτούν οι πληροφορίες, που θέλουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να... μελετά για την περίπτωση της Ισπανίας ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, που δεν περνά από Μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι πράγματι η Κομισιόν δέχθηκε το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης Ραχόι ότι η Ισπανία δεν αντιμετωπίζει δημοσιονομικό πρόβλημα, αλλά χρηματοπιστωτικό, οπότε δεν θα πρέπει να πάρει ευρωπαϊκή βοήθεια, με αντάλλαγμα ένα συνολικό, σκληρό, πακέτο μέτρων, όπως συνέβη με τις άλλες προβληματικές χώρες, αλλά με αντάλλαγμα ένα εξυγιαντικό πρόγραμμα για τις τράπεζες της.

Ωστόσο, μια τέτοια προοπτική προκαλεί την έκρηξη του Δουβλίνου, το οποίο, με τη σειρά του υποστηρίζει ότι και στη δική του περίπτωση το πρόβλημα ήταν κυρίως τραπεζικό, αλλά για να πάρει την ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια αναγκάστηκε να υιοθετήσει και να εφαρμόσει ένα πρωτοφανές πρόγραμμα λιτότητας. Κατά συνέπεια, τίθεται θέμα ισονομίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη αυτός ο ιρλανδικός «προβληματισμός» σχετικά με την κυοφορούμενη πολιτική των διακρίσεων, έχει φτάσει στις Βρυξέλλες, οι οποίες ξανασκέφτονται τη στάση τους απέναντι στην Μαδρίτη.

Οι ισορροπίες που θα πρέπει να κρατηθούν εν προκειμένω, είναι κάτι παραπάνω από λεπτές, καθώς – είναι ξεκάθαρο πλέον ότι – όλα κρένονται κυριολεκτικά από μια κλωστή στην Ευρωζώνη αυτή τη στιγμή.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ