2018-11-21 12:52:17
Φωτογραφία για ‘’Σε κανένα αδίκημα δεν υπέπεσε το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης’’
Παραθέτουμε άρθρο της Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης:

Είναι προσβλητικό για την κοινή γνώμη  και επικίνδυνο , να καλλιεργείται κλίμα υπερβολικής αναρχίας εκεί που δεν υπάρχει ,  και μια  αντιπαράθεση  μεταξύ αστυνομικών και αναρχικών ομάδων  για λόγους σκοπιμότητας  και  πλάκας  ,ταυτόχρονα.

Το μέλος της συλλογικότητας ( στη γνωστή υπόθεση )  κατηγορείται ότι, σε  τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή του Νοσοκομείου  Ερυθρός Σταυρός   και με απειλές ότι θα έκαναν ζημιές ( ως συλλογικότητα ) απαίτησε την  απομάκρυνση από τον χώρο του νοσοκομείο , αστυνομικού .

Το εν λόγω ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα  , ούτε μπορούσε μόνο του να  κάνει γυαλιά καρφιά ένα ολόκληρο νοσοκομείο ( με παρούσα αστυνομική δύναμη)  , ούτε ήταν ΠΡΟΣΦΟΡΟ , απειλώντας τον διοικητή του νοσοκομείου , να  εξαναγκάσει την αστυνομική δύναμη να εγκαταλείψει τη φύλαξη του  τραυματισμένου  μέλους του Ρουβίκωνα που νοσηλευόταν  .


 Πως λέγεται αυτό  στη νομική επιστήμη ; απρόσφορη απόπειρα ,άρθρο 43 Ποινικού Κώδικα .

Όταν υπάρχει λόγος φύλαξης κρατουμένου ή υπόπτου που νοσηλεύεται  ,η διοίκηση του νοσοκομείου δεν μπορεί να την αρνηθεί , ούτε να την ακυρώσει (εν προκειμένου , απρόσφορη απόπειρα λόγω απροσφόρου αντικειμένου  )

Με αυτά τα δεδομένα , μπορεί να γίνει δεκτό ότι εκτέλεσε απρόσφορη απόπειρα  παράνομης βίας ( άρθρα 43 & 330 Π.Κ ) από ευήθεια δηλ , χαζομάρα ή  ηλιθιότητα . Τούτο φαίνεται και από το ότι , κάλεσε από το κινητό του , προανήγγειλε το τι θα έκανε ,κλπ.

Σ αυτήν την περίπτωση η απρόσφορη απόπειρα μένει ατιμώρητη ( άρθρο 43 παρ 2 

Π.Κ )Το υπό εξέταση αδίκημα πάντως (παράνομη βία) , θα μπορούσε να πει κανείς  ότι εκφράζει, κατά κάποιον τρόπο, την έννοια του διεθνούς όρου  του "bullying", είναι αρκετά γενικό , μπορεί να περιλάβει πολλές περιπτώσει  αλλά , απαιτεί πρόσφορη απόπειρα για να στοιχειοθετηθεί η αρχή τέλεσης .

Τι  ακριβώς έκανε όμως το μέλος του Ρουβίκωνα ;

Απείλησε ότι θα λειτουργήσει ως ηθικός αυτουργός , προκαλώντας την απόφαση  σε ομάδα ομοϊδεατών του να τα κάνουν γυαλιά καρφιά. Δηλαδή απόπειρα ηθικής  αυτουργίας ( προκάλεσε ένταση )

Μάθετε ότι , δεν νοείται απόπειρα ηθικής αυτουργίας στο ποινικό μας  δίκαιο.Προφανώς και εκδήλωσε ( από αλληλεγγύη στον ομοϊδεάτη του ) επικίνδυνη  συμπεριφορά και κινήθηκε με εγκληματική διάθεση . Άλλο είναι όμως να  πυροβολείς κάποιον με όπλο κενό που νομίζεις  ότι είναι γεμάτο και άλλο να  θέλεις να δηλητηριάσεις κάποιον με λεμονάδα στην οποία έχεις ρίξει ασπιρίνη  για να γίνει θανατηφόρα .

Ως προ τι συνεπώς ( η νόμιμη κατά τα λοιπά ) δίωξη ; νόμιμη αφού , είναι  αρκετές οι ενδείξεις για να σχηματιστεί δικογραφία ,να  ασκηθεί ποινική  δίωξη και να τρέξουν κάποιοι , το  επικοινωνιακό σκέλος της υπόθεσης .

Εξυπηρετεί κάποια σκοπιμότητα το ότι διατυμπανίζεται τόσο πολύ ;Είναι  επικίνδυνο συνεπώς να κάνουν κάποιοι την τρίχα καραβόσκοινο  μόνο  και μόνο , για να πείσουν την κοινή γνώμη ότι είναι αποτελεσματικοί.Είναι επικίνδυνος ερασιτεχνισμός να προσπαθείς με επικοινωνιακά τρικ , να  παίξεις  πολιτικά και μάλιστα , σε κοινή θέα , προσβάλλοντας  απερίσκεπτα  τη νοημοσύνη του κόσμου.

Όταν η κοινή γνώμη βλέπει ότι την εμπαίζεις ,θα σου γυρίσει τελικά  την  πλάτη . Τι σημαίνει αυτό ; Χαμηλά ποσοστά ακροαματικότητα .

Ο νοών νοείτω !

Κωνσταντίνος Γ , μέλος της Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης

 

 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ