2018-11-23 13:23:19
Φωτογραφία για ΟΜΟΛΟΓΑ: ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ
Μεγάλη αποκλιμάκωση παρουσιάζουν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, ακολουθώντας ουσιαστικά την πορεία των ιταλικών. Οι προσδοκίες ότι η Ρώμη θα επιλέξει τον συμβιβασμό με τις Βρυξέλλες, παρά τις όποιες δημόσιες σκληρές αντιπαραθέσεις στελεχών της με αξιωματούχους της Κομισιόν, καθησυχάζουν τις αγορές. Μένει να φανεί εάν η βελτίωση του κλίματος θα έχει συνέχεια, καθώς φέτος είναι σαφές πως οι διαθέσεις και η κατεύθυνση στην αγορά αλλάζουν πολύ γρήγορα, στη βάση της κάθε εξέλιξης ή πληροφορίες. 

Στην περίπτωση της Ελλάδας θετικά λειτουργεί και η εκτίμηση ότι το σχέδιο της ΤτΕ για τη δραστική μείωση των κόκκινων δανείων θα μπορούσε να λάβει την έγκριση των ευρωπαϊκών αρχών. Η απόδοση του δεκετούς υποχωρεί έτσι κατά οχτώ μονάδες βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στο 4,52%. Στη συνεδρίαση της Πέμπτης είχε σκαρφαλώσει έως και το 4,68%.  

Την ίδια ώρα η απόδοση του ιταλικού 10ετους καταγράφει πτώση επίσης οχτώ μονάδων βάσης, στο 3,37%, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει έως και το 3,35%. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και δύο μήνες. Σημειώνεται ότι την αποκλιμάκωση αρχικά πυροδότησε η φημολογία περί παραίτησης του Ιταλού Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Ο ίδιος το διέψευσε, αλλά αυτό δεν επηρέασε τελικά αρνητικά το κλίμα στην αγορά. 


Μικρή πτώση της τάξης των δύο μονάδων παρουσιάζει επίσης η απόδοση τόσο του ισπανικού δεκαετούς (1,62%) όσο και του πορτογαλικού (1,92%). Στο 0,35% η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού. 

«The New Daily Mail» 

με πληροφορίες από την naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ