2018-11-23 14:39:41
Φωτογραφία για «ΜΕΤΩΠΙΚΗ» ΤΣΙΠΡΑ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Τα ξίφη τους διασταύρωσαν, με αιχμή την κατάσταση στα Πανεπιστήμια αυτή τη φορά, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Μητσοτάκη για την «ανομία στα Πανεπιστήμια», ο Πρωθυπουργός καταλόγισε στον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έχει βαθύ μίσος για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, τονίζοντας πως μόνη λύση είναι η αναβάθμισή του. «Το άσυλο στα Πανεπιστήμια έγινε παραβατικό άσυλo», αντέτεινε ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας πως θα καταργηθεί. Η αντιπαράθεση επεκτάθηκε και στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, αλλά και στο αν υπάρχουν κλούβες των ΜΑΤ έξω από την οικία του Πρωθυπουργού.

Λαμβάνοντας πρώτος τον λόγο, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε «μεγάλο κίνδυνο» και «απειλή» για την κοινωνία και τη δημοκρατία την κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια. «Αυτό που άλλοτε λέγαμε ''πανεπιστημιακό άσυλο'' έχει καταλυθεί από τους γνωστούς - άγνωστους τραμπούκους. Έγινε ''παραβατικό άσυλο''. Η διακίνηση ιδεών και η γνώση διώκονται μέσα στον φυσικό τους χώρο» ανέφερε και επανέλαβε ότι το άσυλο θα καταργηθεί.


Όπως είπε ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα Πανεπιστήμια από κυψέλες ελεύθερης σκέψης μετατράπηκαν σε ιδιότυπο χώρο λογοκρισίας διά της βίας, ενώ το άσυλο μετατράπηκε σε «άσυλο ανομίας και παραβατικότητας». Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «εγκληματικές ομάδες που χρησιμοποιούν τα Πανεπιστήμια ως βάση για τις δραστηριότητες τους», για διακίνηση ναρκωτικών και εμπόριο λαθραίων προϊόντων, αλλά και για «διαβόητες συλλογικότητες που ελέγχουν πολλές πανεπιστημιακές σχολές» οι οποίες έχουν μετατραπεί, όπως είπε, σε «στέκια κουκουλοφόρων».

Για «ψεύδη» και «καταστροφολογία» κατηγόρησε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «διπλό ψέμα» τον ισχυρισμό του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επί ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχουν αυξηθεί τα κρούσματα βίας και ανομίας στα Πανεπιστήμια λόγω της επαναφοράς του πανεπιστημιακού ασύλου και καταλόγισε στον Πρόεδρο της Ν.Δ. ότι τρέφει «βαθύ μίσος για τη δημόσια σφαίρα και το Δημόσιο Πανεπιστήμιο».

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως στη διακυβέρνησή μας τα κρούσματα εγκληματικότητας είναι μειωμένα» ανέφερε. Αναγνώρισε ωστόσο πως υπάρχει πρόβλημα παραβατικότητας και πως η αντιμετώπιση του είναι κάτι το εξαιρετικά σύνθετο, αλλά έσπευσε να προσθέσει πως είναι «άδικο για τη χώρα, ιδίως σε μία περίοδο που τον τόπο μας επιλέγουν εκατομμύρια τουρίστες ως τουριστικό προορισμό» να δίνεται η εικόνα ότι υπάρχει γενικευμένη κατάσταση βίας και ανομίας «θαρρείς και ζούμε στην πόλη του Γκόθαμ Σίτι». Είπε στη συνέχεια πως είναι «ψευδές» το επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη ότι ο νόμος απαγορεύει την επέμβαση της Αστυνομίας.

Σε ό,τι αφορά στο πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου, ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Ν.Δ. ότι στοχοποιεί τον κ. Παρασκευόπουλο για να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται με την παραβατικότητα. Καταλόγισε επίσης στον κ. Μητσοτάκη ότι δείχνει «ιδεολογική εμμονή» στο θέμα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Υπογράμμισε παράλληλα πως η κυβέρνηση έχει χρέος απέναντι στους Έλληνες πολίτες να προστατέψει και να αναβαθμίσει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ