2018-11-24 08:03:10
Φωτογραφία για Ικανοποίηση στην Ένωση Αστυνομικών Αχαΐας από τις δεσμεύσεις του Αρχηγού - Τί ζητήματα του έθεσαν
"Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας μας ενημέρωσε ότι η σημερινή του επίσκεψη στην Πάτρα είχε κύριο στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου''

αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση:

Με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Ανδρικόπουλο Αριστείδη, παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ταξίαρχου Κοτρωνιά Νικολάου και του Διευθυντή Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχου Τσούρα Βασίλειου, συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Τσίτσικα Χαράλαμπο, τον Αντιπρόεδρο Σακελλαρίου Κωνσταντίνο, τον β΄ Αντιπρόεδρο Κόρδα Ιωάννη, τον Γενικό Γραμματέα Μπαλάση Γεώργιο, την Αναπληρωτή Γενική Γραμματέα Θεοδοσοπούλου Μαρία και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Γκότση Νικόλαο.

Στον Αρχηγό παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν βασικά ζητήματα τα οποία απασχολούν τους εργαζομένους Αστυνομικούς στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας
. Ειδικότερα συζητήθηκε η εκκίνηση του σχεδιασμού και της κατασκευής του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην ανατολική περιοχή της Πάτρας, με την ανάληψη πρωτοβουλιών, μετά και από τις ουσιαστικές παρεμβάσεις της Ένωσής μας προς όλες τις κατευθύνσεις. Ακόμα τέθηκε το αίτημα μας για προκήρυξη θέσεως Αστυνομικού Υπηρεσιακού Ιατρού, και η ίδρυση και λειτουργία στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Αστυνομικού Ιατρείου το οποίο να επανδρωθεί από Αξιωματικό ειδικών καθηκόντων ειδικότητας γενικής Ιατρικής.

Στην συνέχεια συζητήθηκε η οφειλόμενη αντιμετώπιση της Πάτρας ως συνοριακής περιοχής λόγω της έντονης κινητικότητας μετανάστευσης και η ενίσχυση της με ικανό αριθμό προσωπικού ώστε να καλυφθεί η αστυνόμευση της λιμενικής ζώνης. Επιπλέον ζητήθηκε η ενίσχυση των οικονομικών πόρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, και η άμεση έγκριση οικονομικών αιτημάτων από τις προϊστάμενες υπηρεσίες, ώστε να καταβάλλονται άμεσα οι οφειλές για επισκευές οχημάτων, προμήθεια εξοπλισμού, αναλώσιμων κ.α. και μετακινήσεις προσωπικού εκτός έδρας. Τέλος αιτηθήκαμε την παρέμβαση του Αρχηγού για την άμεση διακοπή των μεταγωγών ασθενών κρατουμένων (τακτικές & έκτακτες) από την Κλειστή Φυλακή Πάτρας προς Νοσηλευτικά Ιδρύματα από το Τμήμα Μεταγωγών και Δικαστηρίων Πατρών και την ανάληψη της υποχρέωσης αυτής από τους ένστολους και ένοπλους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.) όπως η νομοθεσία προβλέπει.

"Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας μας ενημέρωσε ότι η σημερινή του επίσκεψη στην Πάτρα είχε κύριο στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου και γι αυτό τον λόγο συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πατρέων Πελετίδη Κωνσταντίνο και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Κατσιφάρα Απόστολο, με θετικά αποτελέσματα τα οποία θα φέρουν και άμεσες εξελίξεις στο θέμα.

Παράλληλα μας έγινε γνωστό ότι το ζήτημα της πρόσληψης υπηρεσιακού Ιατρού για το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας βρίσκεται σε συζήτηση και στο Υπουργείο καθώς και ότι ο ίδιος είναι υπέρμαχός των προσλήψεων εξειδικευμένου προσωπικού στο σώμα. Ακόμα μας δηλώθηκε ότι όπως κατά την πρόσφατη γενναία ενίσχυση με προσωπικό, θα καταβληθεί πάσα προσπάθεια για την εκ νέου ενίσχυση ώστε να καλυφθούν και οι επιπλέον ανάγκες αστυνόμευσης περιοχής, όπως το μεταναστευτικό.

Για τα οικονομικά θέματα ενημερωθήκαμε ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει αύξηση των εγκρίσεων δαπανών για την Αχαΐα ώστε να αντιμετωπιστεί μέρος των εκκρεμοτήτων. Τέλος για το ζήτημα της απεμπλοκής των υπηρεσιών της Αστυνομίας με τις μεταγωγές κρατουμένων μας ενημέρωσε ότι θα προβεί στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου σε πρωτοβουλίες για την επίλυση του.

Η Ένωση μας ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του Αχαιού Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αναμένοντας άμεσες πρωτοβουλίες εκ μέρους του, ενημερώνοντας τον ότι θα βρει αρωγούς και συνεργάτες στα πρόσωπά των εκπρόσωπων των εργαζομένων σε όλες του τις ενέργειες με σκοπό η περιοχή της Αχαΐας να λάβει το ενδιαφέρον της κεντρικής εξουσίας και να καλυτερεύσουν οι συνθήκες εργασίας για τους Αστυνομικούς αλλά και να βελτιστοποιηθούν τα δεδομένα της Αστυνόμευσης για τους Πολίτες της ευρύτερης περιοχής", ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

πηγή: gnomip.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ