2018-11-24 19:18:17
Φωτογραφία για Το πρόβλημα δεν είναι οι συνδικαλιστές - Του Κανέλλου Νικολάου
Όταν οι αστυνομικοί, κατά την εκτέλεση της διατεταγμένης υπηρεσίας τους, διαπιστώσουν οτιδήποτε στρέφεται εναντίων των εργασιακών τους δικαιωμάτων ή της σωματικής τους ακεραιότητας ή και της ζωής τους και το καταγγείλουν στις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις, ποια πρέπει να είναι η φυσιολογική πορεία των καταγγελιών τους;

 

           Οι Ενώσεις άμεσα πρέπει να καταγράψουν τα καταγγελλόμενα και με τις παρεμβάσεις τους στις Προϊστάμενες Υπηρεσίες ή στη Φυσική και Πολιτική ηγεσία μας, ανάλογα τη σημαντικότητα του προβλήματος, να προσπαθήσουν να επιλύσουν και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα εις βάρος των αστυνομικών μελών της Ένωσης τους.

 

          Αυτή είναι η αυτονόητη διαδικασία, μήπως πρέπει να αλλάξει;

         Εάν πρέπει να αλλάξει, για ορισμένους, για ποιο λόγο;

         Μήπως κάποιοι επιθυμούν να υπάρξει λογοκρισία στις δηλώσεις των συνδικαλιστών;


 

          Ο  συνδικαλιστής στην πορεία του, στις πράξεις του, στις οποιοσδήποτε παρεμβάσεις του αξιολογείται από τα μέλη της Ένωσης του. Αν είναι αρεστός ή όχι φαίνεται από την αποδοχή των συναδέλφων του και από τους σταυρούς προτίμησης που λαμβάνει στις αρχαιρεσίες της Ένωσής του. Όπως λένε και οι ηθοποιοί η αξιολόγηση τους φαίνεται από το χειροκρότημα των θεατών που παρακολούθησαν την παράσταση τους.

 

          Ο συνδικαλιστής δεν επεδίωξε και δεν επιδιώκει να ασκήσει συνδιοίκηση με τους Διοικητές ή τους Διευθυντές των οποιονδήποτε Αστυνομικών Υπηρεσιών. Ο ρόλος του συνδικαλιστή και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες του περιγράφονται στις διατάξεις της ισχύουσας κείμενης νομοθεσίας και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες.

          Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών συνδικαλιστικών Ενώσεων είναι αιρετοί και φυσικά δεν είναι δοτοί και εγκάθετοι.

 

         Το πρόβλημα δεν είναι οι συνδικαλιστές.

        Οι συνδικαλιστές προσπαθούν να αναδείξουν τα προβλήματα και να προτείνουν λύσεις. Εύκολα μπορεί κάποιος να επιρρίψει το ανάθεμα στους συνδικαλιστές για να καλύψει τις όποιες προσωπικές αδυναμίες του, εάν έχει, ή τις αδυναμίες και τις παθογένειες του οργανισμού.

         Ας αναλογιστούμε όλοι μας εάν δεν υπήρχε ο αστυνομικός συνδικαλισμός πως θα ήταν σήμερα θεσμικά, ασφαλιστικά και οικονομικά ο Έλληνας Αστυνομικός; Ποια θα ήταν τα εργασιακά του δικαιώματα;

 

         Μη ξεχνάει κανένας μας ποιες ήταν οι εργασιακές συνθήκες του Έλληνα Αστυνομικού πριν τη νομιμοποίηση του συνδικαλισμού στην Ελληνική Αστυνομία.

 

          Μη ξεχνάει κανένας μας τους συνδικαλιστικούς αγώνες ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων. Για όσους δεν θυμούνται ας προσπαθήσουν να θυμηθούν όταν τους καταβληθεί η επιστροφή των παράνομων μνημονιακών κρατήσεων που τους έγιναν, αναδρομικά όπως τις ονομάζουν.

 

          Μόνο μέσα από έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο μεταξύ της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας μας, της διοίκησης και των συνδικαλιστών εκπροσώπων και όχι μέσα από τις ανούσιες αντιπαλότητες και τις στείρες αντιπαραθέσεις τους, θα υπάρξει το επιθυμητό θετικό αποτέλεσμα.

 

           Ας γίνει πραγματικότητα και ας παραμεριστούν οι λάθος κινήσεις που έγιναν και διετάχθησαν.

          Το όφελος θα είναι μεγάλο για την Αστυνομία, τους αστυνομικούς και για την κοινωνία μας.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ