2018-11-28 18:48:14
Φωτογραφία για Ποιες είναι οι συνήθεις αιτίες για την εμφάνιση βρογχικού άσθματος;
Μία χρόνια πάθηση του αναπνευστικού είναι το άσθμα, το οποίο προκαλεί φλεγμονή και στένωση των βρόγχων (δηλαδή των στομίων από τα οποία εισέρχεται αέρας στους πνεύμονες).

Αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας από το οποίο πάσχουν περίπου 300.000.000 άτομα στον κόσμο, ενώ στη χώρα μας περίπου 500.000 άτομα (παιδιά και ενήλικες). Εκδηλώνεται με δύσπνοια, βήχα, συριγμό («σφύριγμα της αναπνοής» ή «γατάκια») ή και συνδυασμό των παραπάνω συμπτωμάτων.

Μάθετε ποιες είναι οι συνήθεις παράγοντες, που είναι δυνατόν να πυροδοτήσουν το βρογχικό άσθμα!

Κάπνισμα

Αποφεύγετε όσο είναι δυνατόν τον καπνό των άλλων. Σύμφωνα με έρευνες, τόσο το ενεργητικό, όσο και το παθητικό κάπνισμα επιδεινώνει τη δύσπνοια και αυξάνει το βήχα.

Ατμοσφαιρική ρύπανση

Η έκθεση σε υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως τα καυσαέρια και τοξικές ουσίες, μπορεί να φουντώσουν το άσθμα.


Ίωση, γρίπη ή κρυολόγημα

Πρόκειται για μερικούς από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που μπορεί να πυροδοτήσουν το άσθμα. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε το θεράποντα γιατρό για το αν πρέπει να τροποποιήσετε τη δοσολογία των φαρμάκων που λαμβάνετε.

Μούχλα

Η μούχλα όπως και η υγρασία στους τοίχους είναι δυνατόν να πυροδοτήσουν το άσθμα. Καλό θα είναι, αν έχετε τέτοια προβλήματα στο σπίτι, να χρησιμοποιείτε αφυγραντήρα ή ειδικά σπρέι μούχλας.

Έκθεση σε ρύπους

Εργασιακοί παράγοντες (όπως η έκθεση σε ρύπους από την εργασία μας), προκαλώντας μία ειδική μορφή άσθματος που λέγεται επαγγελματικό βρογχικό άσθμα.

Γύρη

Οι ασθματικοί συνήθως αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα την άνοιξη και το φθινόπωρο, καθώς τα επίπεδα της γύρης είναι πολύ υψηλά. Αποφεύγετε να έρχεστε σε επαφή με λουλούδια και προσπαθήστε να μην επιτρέπετε στη γύρη να εισέρχεται στο εσωτερικό του σπιτιού.

Διάγνωση

Η διάγνωση του άσθματος γίνεται κυρίως από την περιγραφή των συμπτωμάτων (ιστορικό), την εξέταση από τον ιατρό και τη χρήση συγκεκριμένων διαγνωστικών μεθόδων.

Η σπιρομέτρηση είναι μια 5λεπτη εξέταση που μπορούν να κάνουν οι πνευμονολόγοι για τη διάγνωση διάφορων πνευμονοπαθειών. Η εξέταση αυτή μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση του άσθματος, πολλές φορές όμως -ειδικά στο ήπιο άσθμα- είναι απολύτως φυσιολογική.

Πηγή: healthreport.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ