2018-11-30 12:14:08
Φωτογραφία για Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Η αριστεροσύνη καλά κρατεί
Η «αριστερή» κατά τα λεγόμενά της Κυβέρνηση, έδειξε για άλλη μια φορά την υποκριτική της στάση και πόσο στα αλήθεια σέβεται τις εξαγγελίες της, περί συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των

εργαζομένων.

Μέσω της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφάσισε να διατάξει τον πειθαρχικό έλεγχο στελεχών του συνδικαλιστικού μας κινήματος με αφορμή δημόσιες δηλώσεις τους, παραβιάζοντας έτσι τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και ελευθερίες των αιρετών εκπροσώπων του εργασιακού μας κλάδου. Επιδιώκει να μας στερήσει ακόμα και το απλό δικαίωμα της ελεύθερης διατύπωσης καταγγελιών, αναφορών κλπ.

Επίσης, ενώ είχε τεθεί από την ίδια σε δημόσια διαβούλευση, μεταξύ άλλων και η αναθεώρηση του άρθρου 23 του Συντάγματος, με στόχο την επέκταση του δικαιώματος της απεργίας και στα Σώματα Ασφαλείας, τελικά στο κείμενο που κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο κορυφαίο για μας αυτό ζήτημα.


Ακόμη, πολλές απορίες μας γεννιούνται και μένουμε έκπληκτοι με το γεγονός, ότι ο νέος Αρχηγός  που προέρχεται από ενεργό μέλος του συνδικαλιστικού κινήματος, μετατρέπεται από υπερασπιστής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, σε διώκτη εκλεγμένων συναδέλφων που από κοινού, παλαιότερα, αποφάσιζαν για αγώνες και διαμαρτυρίες.

Η προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος έχει προκαλέσει την κατακραυγή όλων, καθώς ο αστυνομικός συνεχίζει να αντιμετωπίζεται ως όργανο καταστολής και όχι ως εργαζόμενος, ούτε έχει ως μόνη αποστολή την τυφλή ένταξη σε ιεραρχικές δομές.  Είναι πρωτίστως μέσο προστασίας των ατομικών ελευθεριών των πολιτών, αλλά και ο ίδιος φορέας  δικαιωμάτων.

Η μεθόδευση αυτή καταδεικνύει την ανάγκη της κυβέρνησης να φιμώσει κάθε συνδικαλιστική φωνή. Η τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλει πολιτική και φυσική ηγεσία δε θα περάσει, η πάλη και η αλληλεγγύη των εργαζόμενων αστυνομικών θα τη σπάσει.

Εμείς έχουμε να δηλώσουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε, δεν φοβόμαστε και το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης δημόσιας έκφρασής μας, δεν θα μας το υποστείλει κανείς.

Ενημερώνουμε επιπροσθέτως τη φυσική μας ηγεσία, ότι ο εκφοβισμός και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν δεν θα περάσει.

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε προσπάθεια φίμωσης, εκφοβισμού ή περιστολής εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση κάθε δίωξης που διατάχθηκε.

Αντιπαλεύουμε κάθε προσπάθεια περιορισμού της ελεύθερης έκφρασης και συνδικαλιστικής δράσης.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

protast.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ