2018-12-02 01:30:01
Φωτογραφία για Τι απαντά το ΚΕΕΛΠΝΟ για τα κονδύλια του προσφυγικού
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη διετία 216 - 2018 υλοποιήθηκαν δύο προγράμματα, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού.

Onmed.gr

Με αφορμή τις ανακοινώσεις που εξέδωσε το Ποτάμι, σχετικά με «γκρίζα σημεία» στην αξιοποίηση των κονδυλίων, το ΚΕΕΛΠΝΟ, απαντά πως έλαβε ευρωπαϊκά κονδύλια για να ενισχύσει τις δομές Υγείας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και της υπόλοιπης χώρας, ώστε να αντιμετωπιστούν οι υγειονομικές ανάγκες του προσφυγικού πληθυσμού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το πρώτο πρόγραμμα είχε τίτλο «άμεση ενίσχυση της ανταπόκρισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας εξαιτίας της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου» και έλαβε χώρα από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του 2016. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν περίπου 3.2 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων δαπανήθηκαν τα 3,1. Το 69% των χρημάτων κάλυψε δαπάνες προσωπικού, το 25% δαπάνες για νοσηλεία και εξετάσεις των προσφύγων στα νοσοκομεία του Ανατολικού Αιγαίου, και το υπόλοιπο κάλυψε άλλα έξοδα. 


Το δεύτερο πρόγραμμα ήταν το περίφημο «PHILOS» (για το οποίο η αντιπολίτευση έχει διατυπώσει κριτική περί αδιαφάνειας) και αφορούσε - σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ - την ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ (ΠΕΔΥ - Νοσοκομεία - ΕΚΑΒ) στην παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών, καθώς και την ενίσχυση του Συστήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο διάστημα Νοεμβρίου 2016 - Αυγούστου 2018. Ειχε προϋπολογισμό περί τα 24 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 92% αφορούσε σε δαπάνες προσωπικού. 

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε είναι αυτολεξεί η ίδια με την απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε ερώτηση που είχε καταθέσει το Ποτάμι σχετικά με το πώς αξιοποιούνται τα κονδύλια για το προσφυγικό.

Σε κανένα από τα δύο κείμενα δεν αναλύονται οι υπηρεσίες που παρασχέθηκαν, ούτε παρέχονται λεπτομέρειες για το προσωπικό των δομών για το οποίο δαπανήθηκαν και τα περισσότερα χρήματα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ