2018-12-03 08:08:35
Φωτογραφία για Κοπάδι ελεφάντων έκανε έφοδο εναντίον λαθροκυνηγών που σκότωσαν μέλος της αγέλης
Οργή κι αναπάντητα ερωτήματα έχει προκαλέσει η ανεξέλεγκτη δράση λαθροκυνηγών άγριων και απειλούμενων με εξαφάνιση ζώων στην Ναμίμπια στην νοτιοδυτική Αφρική, καθώς οι συνεχιζόμενες δολοφονίες καταγράφουν δραματική αύξηση το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Στο τελευταίο περιστατικό που μάλιστα καταγράφηκε σε βίντεο από τους ίδιους τους λαθροθήρες εμφανίζονται δύο άντρες που κρατούν μεγάλα πολεμικά τυφέκια να στήνουν ενέδρα σε μία αγέλη αφρικανικών ελεφάντων αλλά η συνέχεια τους επιφύλασσε μία δυσάρεστη έκπληξη.

Πιο συγκεκριμένα, λίγα δευτερόλεπτα αφού οι λαθροθήρες πυροβολούν επανειλημμένα εναντίον ενός μεγάλου αρσενικού ελέφαντα, η αγέλη του πληγωμένου ζώου αλλά και μία ακόμα ομάδα ελεφάντων που ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής, αρχίζει να καταδιώκει τους δύο λαθροκυνηγούς, τρέποντας τους σε άτακτη φυγή.

Η έφοδος των εξαγριωμένων θηλαστικών συνοδεύεται από συνεχείς κραυγές των ζώων, ενώ η εικόνα των επιβλητικών παχύδερμων να τρέχουν προς τους λαθροκυνηγούς θεωρήθηκε από πολλούς ως η οφειλόμενη απάντηση της Μητέρας Φύσης προς τους δύο άντρες που δεν φαίνεται να λογαριάζουν ότι οι ενέργειές τους θέτουν σε κίνδυνο έναν από τους τελευταίους εναπομείναντες εύρωστους πληθυσμούς αφρικανικών ελεφάντων.


Να σημειωθεί πως είδη όπως οι ελέφαντες κι οι ρινόκεροι δέχονται συνεχώς επιθέσεις λαθροκυνηγών που αφαιρούν χαυλιόδοντες και κέρατα με σκοπό να τα πουλήσουν στην συνέχεια στην μαύρη αγορά, με τις αρχές της Ναμίμπια να αυστηροποιούν την νομοθεσία σχετικά με τις ποινές των λαθροκυνηγών.

Μόνο μέσα στο 2018 υπολογίζεται πως 58 ελέφαντες και περίπου 500 ρινόκεροι βρήκαν τον θάνατο από την δράση λαθροθήρων στην Ναμίμπια, αριθμοί που αυξάνονται δραματικά αν συνυπολογιστούν κι οι απώλειες από γειτονικά αφρικανικά κράτη, όπου όμως η προστασία των ζώων βρίσκεται σε αρκετά χαμηλότερο επίπεδο από την Ναμίμπια.

Για την καταστολή του φαινομένου, πολλές χώρες έχουν προθυμοποιηθεί να συνδράμουν οικονομικά και επιχειρησιακά τις κυβερνήσεις των αφρικανικών κρατών, με την Μεγάλη Βρετανία να ανακοινώνει πριν από μερικές ημέρες την πρόθεσή της να στείλει στην Αφρική μονάδες Βρετανών καταδρομέων, οι οποίοι θα επιφορτιστούν με το έργο της προστασίας των πληθυσμών των ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση, ενώ ένα κονδύλι ύψους 1 εκ. λιρών θα διατεθεί για αντίστοιχες δράσεις.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ