2018-12-03 11:15:27
Φωτογραφία για «Διοικητής - μαϊμού» έκλεβε φαντάρους υπό την απειλή καμπάνας
«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟ

ΤΗΣ ΕΥΛΑΜΠΙΑΣ ΡΕΒΗ - [email protected]

Ως επιτελάρχης συστηνόταν 53χρονος απατεώνας, ο οποίος με εκβιασμούς για κυρώσεις και υποσχέσεις για ευνοϊκή μετάθεση αποσπούσε σημαντικά ποσά από στρατιώτες σε Αθήνα, Ρόδο και Χίο.

Διάφορα κρούσματα εξαπάτησης έχουν σημάνει «συναγερμό» στα στρατόπεδα όλης της χώρας. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής». επιτήδειος απατεώνας κατάφερε να αποσπάσει σημαντικά χρηματικά ποσά από τουλάχιστον τέσσερις φαντάρους από Αθήνα, Ρόδο και Χίο, με τα νέα να διαδίδονται από στόμα σε στόμα μέσα στους στρατιωτικούς κύκλους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που σημειώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου με θύμα φαντάρο στη Ρόδο από τον οποίο ο 53χρονος απατεώνας άρπαξε συνολικά 820 ευρώ. «Είχα μεταφερθεί στο νοσοκομείο για λόγους υγείας και μου τηλεφώνησε λέγοντάς μου ότι είναι επιτελάρχης στο στρατόπεδο όπου είχα καταταχθεί
. Μου είπε ότι με καλεί εκ μέρους του διοικητή μου και ότι πρέπει λόγω ανάγκης να βάλω 400 ευρώ σε λογαριασμό που μου υπέδειξε» αναφέρει, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην κατάθεσή του. Ο φαντάρος, αρχικά, δεν πείστηκε από τα λεγόμενα του δράστη, όμως εκείνος ήταν ιδιαίτερα πιεστικός και χάρη στην επιμονή του κατάφερε να τον πείσει να του μεταφέρει αρχικά το ποσό των 200 ευρώ. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Στη συνέχεια τον ξανακάλεσε και του είπε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να καταθέσει σε διαφορετικό τραπεζικό λογαριασμό με τα στοιχεία γυναίκας δικαιούχου αυτήν τη φορά επιπλέον 200 ευρώ.

ΓΝΩΡΙΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ

Με βάση τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ο απατεώνας, που είναι σεσημασμένος για παρόμοια αδικήματα και γνώριμος στις Αρχές για τη δράση του, καλούσε επανειλημμένως τον άτυχο φαντάρο και με περισσή πειθώ κατάφερε να του αποσπάσει ακόμη 220 ευρώ. «Του έβαλα όσα χρήματα είχα στην κατοχή μου στον λογαριασμό που μου υπέδειξε. Έπειτα από λίγη ώρα με ξανακάλεσε και μου έδωσε τον αριθμό μιας ταχυδρομικής επιταγής βάσει της οποίας θα εισέπραττα όλα τα χρήματα που του είχα μεταφέρει έπειτα από μερικές ημέρες» φέρεται να είπε ακόμη το νεαρό θύμα στους αστυνομικούς.

Ο δράστης, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί. Βάσει των ίδιων πληροφοριών άρχισε να ζητά και άλλα χρήματα, εκβιάζοντας το θύμα του με κυρώσεις που θα έπλητταν τη στρατιωτική του θητεία. Του έλεγε για ποινές και για... καμπάνες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει εάν δεν προχωρήσει στην κατάθεση και άλλων χρημάτων, «θα τιμωρηθείς και θα πέσουν βαριές καμπάνες εάν δεν κάνεις ό,τι σου λέω και δεν είσαι υπάκουος» φέρεται να του είπε σε μία από τις πολλές τηλεφωνικές τους επικοινωνίες. «Τι θα γίνει; Τα βρήκες τα χρήματα; Σου είπα να τα βάλεις διαδικτυακά και ακόμα δεν έχω δει τίποτα να εμφανίζεται. Άντε, κάνε αυτό ακριβώς που σου ζητώ και δεν θα χάσεις. Μην εξαντλείς την υπομονή μου» είναι μερικά από τα λόγια τα οποία φέρεται να χρησιμοποίησε ο επιτήδειος, που συστηνόταν ως επιτελάρχης και «άνθρωπος» του διοικητή, για να «δαγκώσει» περαιτέρω τον άτυχο φαντάρο.

Υπό τον φόβο, που όπως είναι λογικό του δημιουργήθηκε, από το ενδεχόμενο το υπόλοιπο της στρατιωτικής του θητείας να καταλήξει σε μια βασανιστική και επίπονη εμπειρία και κάτω από τεράστια πίεση ο νεαρός υπέκυψε και πάλι, αναγκαζόμενος να χρεωθεί και να ζητήσει δανεικά από φίλο του. «Πήρα έναν φίλο μου να με βοηθήσει γιατί φοβήθηκα τις κυρώσεις από μέρους του και έτσι του έβαλα άλλα 400 ευρώ» κατέθεσε ο φαντάρος. «Θα κανονίσω τη μετάθεσή σου στην Αθήνα. Είσαι πολύ καλό παιδί» του απάντησε ο απατεώνας, ο οποίος αφού του άρπαξε συνολικά 820 ευρώ από τον φαντάρο με την υπόσχεση ότι θα του τα επιστρέψει άμεσα, άρχισε να του τα «μασάει» μέχρι που εξαφανίστηκε. Λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου ο δράστης δεν συνελήφθη, ενώ στη δικογραφία σε βάρος του συμπεριλαμβάνονται οι κατηγορίες της εκβίασης και της απάτης.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ... ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν στο «Έθνος της Κυριακής» έμπειροι αστυνομικοί και γνώστες της περίπτωσης του 53χρονου απατεώνα, η ιστορία του με τις διωκτικές Αρχές ξεκινά από το 2000! «Ο άνθρωπος αυτός έχει καταφέρει να εξαπατήσει δεκάδες πολίτες ανά διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το “επάγγελμά" του είναι οι απάτες και εκτός από υποσχέσεις σε φαντάρους για ευνοϊκή μεταχείριση ή για κάποια καλή μετάθεση σε άλλους συστήνεται και διαφορετικά». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στον πλούσιο φάκελό του στην Αστυνομία υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις όπου παρίστανε τον... ενδιάμεσο για την ενοικίαση εξοχικών κατοικιών σε περιοχές-φιλέτα στις καλύτερες τιμές «δαγκώνοντας» πολύ κόσμο.

Όπως επισημαίνεται στην επίσημη σελίδα της ΕΛ.ΑΣ. στις οδηγίες προς τους πολίτες, δεν πρέπει να πείθεστε εύκολα από άτομα που δεν γνωρίζετε, πρέπει να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού και να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης. Εάν έχετε πέσει θύμα απάτης ή κάποιος αποπειράθηκε να σας εξαπατήσει, θα πρέπει πάντα να ενημερώνετε τις αστυνομικές Αρχές, καλώντας στο 100 ή απευθυνθείτε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.

(ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 02/12/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ